Antena Căutare

CM 2030. Împreună cu ce țări va organiza România Cupa Mondială

Campionatul Mondial de Fotbal 2030. România candidează pentru organizarea CM impreuna cu Grecia, Serbia și Bulgaria

CM 2030. Împreună cu ce țări va organiza România Cupa Mondială
Campionatul Mondial de Fotbal | time.com

Până acum, o țară balcanică nu a mai găzduit Cupa Mondială de fotbal. Se pare că anul acesta România împreună cu Grecia, Serbia și Bulgaria își doresc să obțină aprobarea pentru a găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2030. Acest anunț a fost făcut public astăzi, 2 noiembrie 2018, în cadrul unei întâlniri cvadrilaterale la nivel înalt dintre Grecia, Bulgaria, Serbia și România.

La reuniunea celor patru țări au participat cei patru premieri ai acestora. Turneul final ce va avea loc peste 12 ani este probabil să fie găzduit de România, Grecia, Serbia și Bulgaria. Atât premiul bulgar Boiko Brisov și cel grec Alexis Tsipras sunt extrem de încântați de această decizie.

În cadrul întâlnirii cvadrilaterale la nivel înalt, premierii celor patru țări au decis că aceasta e o idee bună și asta nu doar din punct de vedere al lumii sportului, ci și a politicii și economiei. Astfel, țările din regiunea balcanică nu vor mai fi privite ca aparținând unei zone de tensiuni, ci va ieși la iveală prietenia dintre state.

Cele patru țări nu sunt singurele care și-au exprimat dorința de candidatură pentru organizarea acestui colossal eveniment sportive. Țări precum China, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Irlanda, Irlanda de Nord, Țara Galilor, Scoția, Anglia, Portugalia, Spania, Egipt, Tunisia, Maros, Algeria, Paraguay, Argentina și Uruguay și-au anunțat și ele intențiile.

Până la turneul din 2030, România va găzdui 4 meciuri din Campionatul European din 2020.

Sursă foto: time.com

Campionatul Mondial de Fotbal 2030. România candidează pentru organizarea CM... Un gest cât o mie de cuvinte! Ivan Martici s-a rugat în genunchi pentru coechipierul Valentin Mihăilă după ce a căzut in...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x