CNCD a sesizat UEFA cu privire la declaratiile patronului TSKA Sofia. Dimitar Borisov: "Nu am spus ca romanii sunt tigani"

Romanii vor cu orice pret ca patronul de la TSKA Sofia, Dimitar Borisov, sa fie pedepsit pentru declaratiile defaimatoare. Presedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, a trimis o scrisoare presedintelui UEFA, Michel Platini, prin care cere sa se ia masuri impotriva lui Borisov, informeaza Gsp.ro

"In acelasi timp, CNCD apreciaza eforturile UEFA de combatere a rasismului prin sanctiunile aplicate si campaniile de prevenire a rasismului, promovand toleranta si fair-play-ul in fotbal, dar consideram ca acestea ar trebui intensificate si sustinute in viitor prin aplicarea de masuri suplimentare pentru a elimina astfel de comportamente. Consider ca UEFA va lua masurile necesare pentru prevenirea si combaterea discriminarii in sport si as fi recunoscator daca m-ati tine la curent cu acest subiect"

Dimitar Borisov, patron TSKA Sofia: "Nu am spus niciodata ca romanii sunt tigani"


Dimitar Borisov, patronul echipei de fotbal TSKA Sofia, si-a nuantat luni declaratiile facute despre cei doi jucatori "tuciurii" de la Steaua, pe care se oferea "sa-i transfere" la firma sa de salubritate: "Eu nu stiu de ce au reactionat asa in Romania, la cuvintele mele. Nu am spus niciodata ca romanii sunt tigani. Eu nu ii jignesc pe romani, pentru ca ii simt prieteni. Iar pe tigani ii respect", spune Borisov, intr-un interviu acordat sportal.bg.

Borisov nu l-a iertat in schimb pe omologul sau de la Steaua: "Imi pare rau ca nu vine. I-am trimis o invitatie, sa vina cu sotia, luam cina. Vorbesc englezeste, germana, ungureste. Am inteles ca el nu stie decat romaneste, asa ca o sa aduc translator, ca sa nu mai avem neintelegeri".

foto: gsp

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Zodii norocoase în ziua de 29 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Se anunță o perioadă prosperă pentru trei zodii norocoase în ziua de 29 septembrie 2021....
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri