Căutare Live

Contractul de inchiriere al stadionului Ghencea a fost reziliat

Contractul de inchiriere dintre clubul de fotbal Steaua si Ministerul Apararii Nationale pentru arena din Bulevardul Ghencea a fost reziliat. Ministerul Apararii Nationale a publicat astazi un comunicat in care explica pe larg situatia stadionului Steaua."In Ministerul Apararii Nationale, inchirierea imobilelor si terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le au in administrare. In cazul cladirilor si terenurilor aferente Stadionului Steaua, inchirierea acestora este in responsabilitatea unitatii specializate, respectiv Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" (CSA "Steaua").


Ca urmare a derularii, in perioada septembrie-decembrie 2009, a licitatiei privind inchirierea Stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri in suprafata totala de peste 90.000 m.p., aflate in proprietatea statului si administrarea M.Ap.N. prin CSA "Steaua", SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie in valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat in domeniu. Din echivalentul in lei al acestei sume, 50 la suta se varsa la bugetul de stat si 50 la suta se vireaza CSA "Steaua".

Potrivit contractului incheiat pentru perioada 07.01.2010 - 7.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA are obligatia contractuala sa achite lunar suma aferenta chiriei, iar in cazul in care societatea comerciala (chiriasul) intârzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de inchiriere se considera reziliat de drept, fara somatie si fara a apela la instantele judecatoresti.

Precizam ca, in momentul de fata, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA inregistreaza intârzieri la plata mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezinta chiria neachitata pentru lunile martie, aprilie 2010 si penalitatile aferente, in prezent contractul de inchiriere fiind reziliat. Totodata, chiriasul mai are de achitat utilitati restante catre CSA "Steaua", in cuantum de aproximativ 20.000 lei.

Referitor la informatia aparuta in presa marti, 18 mai, potrivit careia M.Ap.N. ar fi marit la 65.000 Euro suma pe care o are de platit SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, precizam foarte clar ca, pe timpul derularii contractului, CSA "Steaua" nu a modificat clauzele contractului si nici nu a marit cuantumul chiriei.

Potrivit art. 249 alin. (3) si art. 256 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, "Pentru cladirile/terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, dupa caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileste taxa pe cladiri/teren, care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz, in conditii similare impozitului pe cladiri/teren".

Astfel, conform raportului nr. 23.483/2010, privind rezultatul inspectiei fiscale elaborat de Primaria Sectorului 6 - Serviciul public pentru finante publice locale, ca urmare a solicitarii Curtii de Conturi a României, a fost stabilita o sarcina fiscala ce revine chiriasului SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, pentru anii fiscali 2005-2010, reprezentând taxa pe cladiri, respectiv taxa pe terenuri.

Facem precizarea ca orice litigiu pe tema impozitului si taxelor datorate statului de catre SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA nu este de competenta M.Ap.N. - CSA "Steaua", ci a organelor statului cu atributii in administrarea fiscala si a serviciilor finantelor publice locale.

In concluzie, afirmatiile si acuzatiile facute recent la adresa ministrului apararii nationale si a Ministerului Apararii Nationale sunt cel putin hazardate si hilare, total lipsite de un fundament real si legal".

David Villa, transferat la FC Barcelona pentru 42 de milioane de euro... Adrian Mutu ar putea ajunge la formatia uzbeka Buniodkor Taskent...
Parteneri
Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie. Află ce preferințe are fiecare nativ
Catine.ro
Ultimele știri
x