Antena Căutare

Costel Gâlcă nu a fost singurul antrenor umilit de Gigi Becali la FCSB. Lista lungă a antrenorilor cu nume deveniți ”secunzi” la roș-albaștri

Într-un fotbal românesc în care se poate orice, nu mai este un secret pentru nimeni faptul că FCSB (fosta Steaua) are, de ani buni, un singur antrenor: Gigi Becali! El nu are licență PRO și nici vreo școală în domeniu, însă are bani, influență și multă supunere din partea tuturor ”secunzilor” pe care îi angajează la echipă.

Rând pe rând, antrenori cu nume, debutanți sau chiar ”veterani”, ajung sub bagheta lui Gigi Becali, sunt plătiți, însă și umiliți fără limită. Chiar ieri, într-un nou exces de sinceritate, patronul retras al celor de la FCSB a recunoscut un lucru pe care oricine îl știa, însă puțini aveau curajul să-l spună: faptul că el este TOTUL la FCSB, inclusiv antrenorul.

Gigi Becali a ținut să-l umilească pe Costel Gâlcă, omul care i-a adus ”tripla” în sezonul 2014-2015, și să spună că îi făcea schimbările tocmai de după gratii.

Costel Gâlcă nu a fost singurul antrenor umilit de Gigi Becali la FCSB. Lista lungă a antrenorilor cu nume deveniți ”secunzi” la roș-albaștri

”Eu comandam tot din pușcărie! Lui Gâlcă, care spuneți voi că avea mare personalitate, îi făceam schimbările. Am câștigat campionatul din pușcărie!” a spus Becali la TV Digisport.

În noiembrie, o parte a presei l-a numit pe Nicolae Dică SCLAV după ultimele evenimente în care a fost implicată echipa FCSB. E forțat termenul. Dică nu e SCLAV., el este un fost fotbalist care acceptă să fie vocea secundă la o echipă pe care o antrenează din punct de vedere fizic. Ca el au fost mulți dintre predecesori.

Mulți antrenori cu rezultate, trofee și renume în spate au acceptat să fie manevrați și conduși de Gigi Becali în ultimii ani.

De când a venit la FCSB, Becali a instaurat o adevărată nebunie în privința schimbărilor de antrenori. Din 2003 încoace, de când se află în fruntea celui mai galonat club din istoria fotbalului românesc, Becali a schimbat 25 de antrenori. În toată această perioadă, Becali a fost foarte influent la echipă.

Cu excepția mandatului lui Victor Pițurcă, Becali a fost mereu antrenorul ”de sus” al Stelei/FCSB-ului. Costel Gâlcă are succesori pe măsură care au fost umiliți de ideile tactice ale ”latifundiarului din Pipera”. Iată câteva episoade care ne demonstrează faptul că ”domnia lojei” nu a fost încă abolită la FCSB.

Cosmin Olăroiu, omul care a pregătit-o pe Steaua în 2002 şi în sezonul 2006-2007, a ajuns cu roş-albaştrii în semifinalele Cupei UEFA în 2006 şi a câştigat un titlu de campion al României, nu a fost ocolit de vocea patronuluI. Mai mult, Oli e sincer și recunoaște tot ceea ce făcea și face Becali la echipă.

Costel Gâlcă nu a fost singurul antrenor umilit de Gigi Becali la FCSB. Lista lungă a antrenorilor cu nume deveniți ”secunzi” la roș-albaștri

”Toată lumea are impresia că Gigi Becali face, că nu ştiu ce. Singura diferență e că el și face și spune. Fac toţi, după părerea mea. Ce, eu nu am lucrat cu Becali sau cum? Dar niciodată nu am știut mai bine ca el pe cine sau nu să bag. Tot timpul a știut el mai bine ca mine, dar el știa cam ce trebuia să știe, eu făceam cam ce trebuia sa fac”, spunea Olăroiu în urmă cu două luni.

La începutul anului 2012, după ce FCB era bătută de Twente în Europa League, Gigi Becali îi aplica o ”umilință” severă bietului Ilie Stan. După turul cu olandezii de pe Național Arena (scor 0-1), Becali intervenea la echipă și schimba trei jucători. Dănănae, Bicfalvi şi Nikolic erau scoși din primul ”11” peste mâna antrenorului.

Termenul de ”supus” la FCSB a fost ridicat la rangul de ”artă” în mandatul lui Mihai Stoichiță. În 26 martie 2012, când l-a instalat pe Mihai Stoichiţă în locul lui Ilie Stan, Gigi Becali anunţase că se va implica serios în viaţa echipei: ”Fac ce vreau eu! Fac eu echipa, câştigăm toate meciurile şi luăm titlul”. Și așa a și fost. Becali a antrenat echipa din lojă. De pomină sunt momentele în care Stoichiță primește ordine din tribune chiar în timpul meciului.

Într-un derby cu Rapid, Mihai Stoichiţă a fost surprins de camerele TV vorbind la telefon pe bancă, iar la câteva minute distanţă, Mihai Costea a părăsit terenul pentru a-i face loc lui Tibi Bălan.

Costel Gâlcă nu a fost singurul antrenor umilit de Gigi Becali la FCSB. Lista lungă a antrenorilor cu nume deveniți ”secunzi” la roș-albaștri

”Cred că Gigi Becali ar trebui să-şi ia şi carnet de antrenor, nu mai e niciun secret că-i face echipa lui Mihai Stoichiţă” spunea Liţă Dumitru, fost căpitan Steaua, după acest episod revoltător din Giulești.

Pe Laurențiu Reghecampf îl știm cu toții ca pe un personaj puternic, cu o atitudine adeseori înfumurată, greu de influențat. Toate acestea cad însă când vine vorba de a antrena FCSB. ”Reghe” nu i-a rezistat nici el lui Becali, fiind umilit în multe rânduri de patronul-antrenor.

Costel Gâlcă nu a fost singurul antrenor umilit de Gigi Becali la FCSB. Lista lungă a antrenorilor cu nume deveniți ”secunzi” la roș-albaștri

În urmă cu doi ani de zile, la meciul FCSB - Villarreal din grupele Europa League, Gigi Becali era surprins când îi dădea ”indicații tactice” lui Reghecampf. La acea vreme, Marius „Mache” Ianuli, nepotul patronului, a fost cel care i-a transmis lui Reghecampf un bilețel cu ”ceea ce trebuie să facă”. Iar Reghe a făcut. C-așa-i la FCSB!

Biletul Zilei 10.05.2018. Două ”soliste” din România și Anglia ne aduc profitul... VIDEO: Gabi Tamaș lovește din nou în Israel! ”Bad-boy-ul” român a luat Cupa Israelului după un meci în care a oferit faz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x