Antena Căutare

David Popovici a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer. De ce a ales să facă acest gest

David Popovici, gest caritabil pentru copiii bolnavi de cancer. Tânărul campion a decis să își doneze medalia de aur pe care a câștigat-o la Mondiale și a transmis cu această ocazie și un mesaj emoționant.

colaj foto cu david popvici Galerie
David Popovici și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer | Profimedia/Getty Images

David Popovici s-a implicat recent într-un proiect umanitar, fiind din nou un exemplu de altruism. Cel mai premiat înotător român a decis să își doneze medalia de aur de la Campionatele Mondiale pentru a le oferi speranță copiiilor bolnavi de cancer.

Citește și: David Popovici nu vrea să știe câți bani face. Cine se ocupă de finanțele lui și de ce refuză să afle ce premii câștigă

David Popovici și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

În mod simbolic, pacienții vor primi fundițe aurii rezultate din aurul topit al medaliei, ca semn al speranței și victoriei în lupta cu boala de temut cu care se confruntă. Gestul făcut de tânărul campion a venit însoțit și de un mesaj emoționant, iar David Popovici și-a îndemnat astfel și comunitatea să îi urmeze exemplul și să ajute.

Acest demers vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, în cadrul căruia David Popovici s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței. Tânărul campion, considerat sportivul momentului în natația românească, a donat medalia de aur câștigată la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin, acesta fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

Citește și: David Popovici, anunț surprinzător la scurt timp după ce a fost desemnat cel mai bun înotător din lume. Ce priorități are acum

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul emoționant transmis de David Popovici

Organizatorii proiectului și David Popovici urmează să transforme, astfel, aurul care a atestat o victorie sigură, în fundițe aurii care să ofere speranța unui rezultat similar în lupta copiilor cu cancerul.

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a declarat David Popovici. Medalia donată a fost topită și urmează să ia forma a peste 100 de fundițe aurii.

David Popovici, implicat în acte de caritate

Nu este pentru prima oară când David Popovici se implică în astfel de cazuri de binefacere. În trecut, tânărul campion și-a donat echipamentul pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru asigurarea locuinței unei foste sportive.

„Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţîn bine, îl donez cu toată inima.

Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, că în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei”, a fost mesajul transmis de David Popovici, la vremea respectivă.

Vezi mai multe ştiri sportive în secţiunea de pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x