Antena Căutare

David Popovici a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de nataţie de la Kazan

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt, de la Kazan.

david popoviciin bazinul de inot Galerie
David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt, de la Kazan | Profimediaimages.ro

David Popovici a reuşit în 2021 să câştige trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Medalie de aur pentru David Popovici la Campionatele Europene de nataţie de la Kazan

David Popovici a încheiat proba cu timpul 1:42.12, nou record naţional. În urma lui, pe locul doi, s-a clasat olandezul Luc Kroon (1:42.20), iar pe trei a terminat tot un olandez, Stan Pijnenburg (1:42.51).

De la ora 19.09, Popovici va concura şi în semifinale la 100 m liber, fază în care este calificat şi Robert Glinţă. Glinţă a obţinut două medalii la Kazan: argint la 100 m spate şi bronz la 50 m spate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: David Popovici, noua senzație a natației mondiale, oferte senzaționale din America. Ce se poate întampla cu el dupa JO 2020

David Popovici face performanță de la o vârstă fragedă

David Popovici a început să înoate la recomandarea unui medic ortoped pentru a își corecta problemele de la nivelul coloanei vertebrale. Curând și-a perfecționat tehnica și la doar 10 ani a obținut primul său titlu național la înot.

Așa a început cariera profesionistă și, cu ajutorul antrenorului Adrian Rădulescu, a luat start seria de rezultate remarcabile. În 2019, David Popovici a reușit să cucerească aurul la 100 m liber, bifând un record național la categoriile 15,16,17 și 18 ani. De asemenea, a obținut argintul la 50 și 200 m liber.

Citește și: David Popovici, românul de 16 ani care face senzație la Campionatele Europene de înot de la Roma. "Roma are un nou împărat"

Un an mai târziu, românul a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 m liber și mixt. În 2021, Popovici și-a trecut în palmares un nou record mondial la juniori - 47:30 - cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x