Antena Căutare

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber! Ce s-a întâmplat cu tânărul de 17 ani

David Popovici a confirmat informația potrivit căreia s-a retras din finala probei de 400 de metri liber! Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Ce s-a întâmplat cu tânărul.

david popovici in bazinul de inot la natatie Galerie
David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber | Getty

David Popovici a reuşit calificarea în finala probei de 400 metri liber de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, el reuşind să obţină al patrulea timp. Românul a fost primul în seria sa, cu timpul de 3.47. 99 şi al patrulea după încheierea celor cinci serii.

David Popovici, care a spus că a înotat la 400 de metri liber doar în trei curse, trebuia să evolueze în finala probei, programată de la ora 19.53, însă și-a anunțat retragerea.

De ce s-a retras David Popovici din finala probei de 400 metri liber de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma

Anunțul FRNPM: "David Popovici, campion european la 100 şi 200 metri liber, va lupta pentru o nouă medalie în ziua în care antrenorul său Adrian Rădulescu împlineşte 32 de ani.

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri."

Jurnaiștii de la GSP au primit informații de la corespondentul trimis la Roma: "Din informațiile obținute de corespondentul GSP la Roma, campionul european la 100 și 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

David Popovici a distribuit anunțul făcut de FRNPM, confirmând astfel retragerea.

“Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

Citește și: David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni, la doar 17 ani! Ce scrie presa din străinătate despre el

Citește și: Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să zică la 17 ani

David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni, la doar 17 ani! Ce scrie presa din străinătate despre el... Care ar fi fost cauza morții sportivei Alessia. Ce au scris medicii legiști pe fișa de deces a tinerei baschetbaliste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x