Antena Căutare

David Popovici, scrisoare emoționantă despre trecutul său. Detaliul ce i-a făcut pe părinți să îl dea la înot

Într-o scrisoare emoționantă în care s-a autocaracterizat, David POpovici a dezvăluit informații despre trecutul său, copilăria pe care a avut-o și detaliul ce i-a făcut pe părinții săi să-și dea seama că băiatul trebuie dat la înot.

colaj foto cu david popovici Galerie
David Popovici a emoționat oameni din întreaga lume cu dezvăluirile făcute | sursa foto: Profimedia

David Popovici este noua senzație a înotului internațional, după ce a reușit să câștige două medalii de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Înainte de aceste performanțe, tânărul sportiv a oferit pentru celebra publicație americană Swim Swam un interviu în care și-a făcut o autocaracterizare emoționantă, în care a vorbit despre copilăria sa, trecutul său și detaliul ce i-a făcut pe părinții săi să-l dea la înot încă de la o vârstă fragedă.

Ce a dezvăluit David Popovici despre copilăria și trecutul său

Scrisoarea lui David Popovici în care s-a autocaracterizat a apărut în ediția de primăvară a publicației Swim Swam:

„Scopul meu este acela de a nu-mi schimba niciodată mentalitatea, ca să nu uit cel mai important lucru dintre toate: acela că sportul este distractiv.

Persoana care sunt astăzi este suma tuturor lucrurilor ce mi-au fost oferite de către oamenii care mă iubesc, cu răbdare și atenție. În plus, e ceva ce este doar al meu.

Citește și: La ce liceu învață David Popovici. Ce a recunoscut sportivul, în cadrul unui interviu

Familia mea a fost, este și mereu o să fie forța mea. M-au șlefuit, mi-au conturat modul de gândire și modul în care văd viața și m-au apropiat de sport. Mama, tatăl meu și Adrian, antrenorul meu, sunt adulții de la care am învățat cel mai mult și îl putem include și pe fratele meu, cu 8 ani mai mare decât mine, pe această listă a profesorilor de viață.

Poate că am început cu finalul, să vă spun despre mine, dar adevărul este că nicio poveste nu începe de la începutul începuturilor, căci chiar și atunci când ne naștem suntem în mijlocul a ceva. În orice caz, voi începe de la început.

M-am născut și am crescut la București, în capitala României, un oraș cu aproximativ 3 milioane de locuitori-trei din 19 locuitori din întreaga țară. Este un oraș mare și plin de viață și a fost punctul meu de pornire în lume.

Citește și: David Popovici a vorbit despre iubita lui. Cine este și cum arată tânăra care l-a cucerit pe sportivul cu medalii de aur

Am fost un copil activ-foarte activ. Și știu că mulți oameni spun asta, mai ales cei care mai târziu au devenit sportivi, dar eu eram mereu în mișcare. Nu mi-am dorit niciodată jucării, mașini sau jocuri video: era suficient să mă lași să mă joc cu pietre, bețe și orice mai găseam prin parcuri sau grădini pentru a mă face fericit. De exemplu, îmi plăcea să mă joc cu insecte. Ochii mei au fost mereu preocupați să capteze noi stimuli, în constanta căutare de a descoperi și înțelegecum este făcută lumea, pornind chiar de la cele mai mici detalii (...)”, a dezvăluit David Popovici într-o autocaracterizare emoționantă.

Ce detaliu i-a făcut pe părinții lui David Popovici să îl dea la înot

Tot în cadrul aceluiași material, David Popovici a explicat cum au decis părinții săi să-l dea la înot, ce detaliu au observat mulți la el și cum a fost primul său contact cu bazinul.

„ (...) Mereu în mișcare, mereu treaz, mama mă ducea în parc în cărucior și închideam ochii timp de o jumătate de oră. Și când spun asta, spun exact 30 de minute. În timp ce toți ceilalți copii dormeau cu orele, eu simțeam în mine o alarmă biologică, de parcă zilele erau mult prea frumoase ca să le irosesc astfel. Erau prea multe lucruri ce așteptau să fie descoperite.

Citește și: Cum arăta David Popovici la vârsta de 4 ani, atunci când s-a apucat de înot! Fanii au reacționat imediat

Chiar și în ziua de azi, în ciuda eforturilor de la antrenamente, a studiilor și a vieții pe care o duc, nu mă pot odihni niciodată după-amiaza. Încerc, dar pot să mă odihnesc cel mult două minute până ce ajung să simt din nou dorința de-a mă apuca de altceva. De ceva timp am găsit propriul mod de a-mi recăpăta energia. Sting lumina, închid telefonul, închid ochii și mă relaxez. Nu dorm, ci folosesc acest timp pentru mine – e ca un fel de meditație prin care îmi găsesc puterea de-a face față restului zilei.

Acesta este motivul pentru care m-am apucat de înot.

Părinții mei au decis să mă ducă la piscină, aceeași în care mă antrenez și astăzi, pentru a consuma o parte din toată această energie – sau măcar să o canalizez – dar și ca să îmi tratez scolioza.

Cu apa a fost dragoste la prima vedere. Îmi amintesc fiecare moment al primei mele lecții de înot. Îmi amintesc că m-am simțit instant în locul potrivit – ca un pește. Sunt slab, am brațe lungi și mâini mari. În apă, corpul meu a găsit încredere, lucru care pentru cei de vârsta mea este greu de găsit.

Din acea zi, apa nu a mai fost doar locul în care mă simt bine, ci și fabrica în care îmi construiesc visele și îmi hrănesc pasiunea (...)”, a dezvăluit David Popovici, în autorportretul pe care și l-a făcut în cadrul unui material apărut în revista SwimSwam, în ediția de primăvară 2022.

Țara noastră se mândrește din plin după ce David Popovici a reușit să devină, la doar 17 ani, cel de-al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aur la probele de 100 și 200 de metri liber, în cadrul aceleași ediții a Campionatelor Mondiale. Primul sportiv din lume care a reușit o astfel de performanță a fost Jim Montgomery, în anul 1973, la Belgrad.

La ce liceu învață David Popovici. Ce a recunoscut sportivul, în cadrul unui interviu... David Popovici, mărturisiri neașteptate despre tatăl și despre mama lui. Ce detaliu a ieșit la iveală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x