Antena Căutare

Cu ce alt mare înotător s-a întâlnit David Popovici în România: „E minunat să fiu aici”. Cei doi au colaborat în trecut

Înotătorul britanic Adam Peaty a venit în România, unde s-a întâlnit cu David Popovici. Sportivul în vârstă de 29 de ani a publicat mai multe imagini din țara noastră.

Galerie
David Popovici l-a primit la București pe britanicul Adam Peaty | Profimedia

Adam Peaty (29 de ani), triplu campion olimpic, s-a întâlnit în România cu David Popovici (20 de ani), campion olimpic la 200 m liber. Cel mai probabil cei doi pregătesc un proiect împreună, după ce în anul 2023 campionul român a participat la proiectul ”Sprint with the Stars”, organizat de Adam Peaty la Londra, în care copiii care practică natație au putut înota alături de marii sportivi.

Înotătorul britanic specializat în procedura bras a publicat pe rețelele sociale o imagine în care apare alături de David Popovici și de tatăl acestuia. Adam Peaty a vizitat bazinul de la Otopeni și a făcut o fotografie și acolo. „E minunat să fiu aici în România!”, a transmis englezul.

David Popovici l-a primit la București pe britanicul Adam Peaty

Articolul continuă după reclamă

David Popovici a repostat fotografia publicată inițial de colegul său de breaslă.

Adam Peaty este triplu campion olimpic. Acesta a obținut aurul olimpic la Rio 2016 (la 100 de metri bras) și de două ori la Tokyo 2020 (100 de metri bras și 4×100 de metri mixt). Engelzul a mai cucerit argintul olimpic în proba de 4×100 de metri ștafetă masculin, la Tokyo, în 2020, și la Rio, în 2016. De asemenea, în 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris, Peaty a luat arginutl la 100 de metri bras, deși avea COVID. De asemenea, Peaty a câștigat 8 medalii de aur la Campionatele Mondiale și nu mai puțin de 16 la Campionatele Europene.

După Jocurile Olimpice de la Paris, de unde a plecat cu 2 medalii, aur la 200 m liber și bronz la 100 m liber, David Popovici se implică în proiecte prin care reușește să facă bine în societatea românească. Recent, David Popovici a participat la o campanie prin care s-au strâns bani pentru ca 11 copii cu nevoi speciale să aibă o casă.

„David Popovici a terminat cea mai frumoasă cursă de anul acesta, demnă de cea mai prețioasă medalie.

𝑀𝑖-𝑒 𝑗𝑒𝑛𝑎̆, 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑜𝑡. 𝑇𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐 𝑠̦𝑖 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑒 𝑏𝑢𝑛𝑒. 𝐷𝑎𝑐𝑎̆ 𝑎𝑠̦ 𝑡̦𝑖𝑛𝑒 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑒𝑠𝑐, 𝑎𝑟 𝑓𝑖 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑒𝑔𝑜𝑖𝑠𝑡. Asta ne spunea David acum câteva zile. Iar tu i-ai fost alături pe podiumul Campionilor la BINE. Peste 7.200 de donații. 160.000 de euro în 10 zile. Toți vor fi fundația căsuței celor 11 copii cu nevoi speciale severe”, au transmis reprezentanții Hope and Homes for Children, care l-au avut ca aliat de nădejde în proiecul lor pe David Popovici, dublu campion mondial și cvadruplu campion european.

Ce melodie a ascultat David Popovici înainte să devină campion olimpic. Mesajul care l-a inspirat: „Mi-e jenă doar să în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 10 octombrie. Laura a răspuns greșit la o întrebare din sport! Ce sumă a câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 10 octombrie. Laura a răspuns greșit la o întrebare din sport! Ce sumă a câștigat Joi, 10.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x