Antena Căutare

Europa Spania, campionii din Madrid, Barcelona și Sevilla! Real, Barcelona, Sevilla și Atletico domină continentul. Cifre fabuloase în ultimii 4 ani pentru echipele din La Liga

Atletico Madrid și-a respectat statutul de mare favorită și a câștigat fără emoții finala Europa League cu Olympique Marseille. Echipa antrenată de Diego Simeone s-a impus cu scorul de 3-0. Griezmann (2) și Gabi au marcat pentru formația iberică, iar Atleti a ajuns la 3 trofee Europa League. Toate au venit în ultimii 8 ani.

Prin titlul cucerit la Lyon, Spania și-a consolidat autoritatea fotbalistică în Europa. Atletico Madrid a confirmat încă o dată că hegemonia e departe de a fi oprită. Madridul singur a adus în ultimii 10 ani 6 trofee europene majore.

Între ultimele 9 învingătoare din Champions League şi Europa League, Manchester United e singura "intrusă". În rest, doar echipe din Spania şi-au adjudecat trofeele: Atletico Madrid, Real, Sevilla şi Barcelona. În termeni de cifre, 8 din ultimele 9 finale de cupe europene au fost cucerite de formaţii din Spania.

Sezonul Spaniei din Europa nu e gata. Pe 27 mai, la Kiev, rivala lui Atletico, Real, joacă în ultimul act al Ligii cu Liverpool!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce s-a întâmplat aseară, la Lyon....
Olympique Marseille - Atletico Madrid 0-
3 (Griezmann 21, 49, Gabi 89)

Disputată acasă la Marseille, în Franța, dar pe stadionul rivalei din Lyon, finala Europa League a început bine pentru elevii lui Rudi Garcia. După nici 5 minute de joc, Valere Germain nu fructifică o pasă excelentă de la Payet și, singur cu Oblak, trimite peste poartă. Acesta avea să fie momentul psihologic al reprizei, întrucât au urmat două episoade care au trimis practic trofeul la Madrid.

În minutul 21, Mandanda și Anguissa nu se înțeleg, mingea aunge la Griezmann, cel care îi arată lui Germain cum se ”manevrează” balonul. Francezul lui Atletico a marcat fără probleme și trofeul prindea culori alb-roșii. Peste alte 10 minute, OM primește lovitura de grație. Payet, cel mai bun om al francezilor și cel mai bun fotbalist creator de ocazii din primele 5 campionate ale Europei, iese accidentat. În lacrimi, Payet își lasă echipa fără suflet și fără șanse la trofeu.

Imediat după pauză, acelaşi Griezmann a făcut 2-0, după o scăriţă peste Mandanda. Finalul de meci i-a aparţinut tot lui Atletico, veteranul Gabi marcând golul de 3-0 cu un minut înainte ca arbitrul de rezervă să arate ”prelungirile”.

Echipele de start:
Marseille: Mandanda - Sarr, Ramy, Gustavo, Amavi - Anguissa, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - Germanin
Altetico: Oblak - Vrsaljko, Gimenez, Godin, Lucas - Correa, Gabi, Saul, Koke - Costa, Griezmann

Cum s-au prezentat ponturile recomandate la finala Europa League, Marseille - Atletico Madrid:

  • Atletico Madrid câștigă trofeul - cotă 1,46 - WIN!
  • sub 2,5 goluri în meci - cotă 1,56 - Pierdut!
  • Marseille - peste 2,5 cartonașe - cotă 1,50 - WIN!
  • Griezmann înscrie - cotă 2,65 - WIN!
Spania e la putere! Atletico Madrid a câștigat Europa League... Sepsi Sf. Gheorghe - Juventus LIVE VIDEO ONLINE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x