Antena Căutare

Euro 2024: România - Slovacia 1-1. Tricolorii se califică în optimi de pe primul loc!

Naționala de fotbal a României a remizat cu Slovacia, scor 1-1, în ultimul meci al Grupei E de la Campionatul European de Fotbal din Germania 2024, și s-a calificat în optimile de finală de pe primul loc. Duda a marcat pentru slovaci, iar Răzvan Marin a restabilit egalitatea din penalty.

Euro 2024: România - Slovacia 1-1. Tricolorii se califică în optimi de pe primul loc!
România – Slovacia 1-1 | Tricolorii au câștigat Grupa E și vor lupta în optimi | hepta.ro

După o pauză de 24 de ani, România reușește să treacă de grupe la un turneu final european în urma remizei cu Slovacia din ultimul meci al grupei. Tricolorii ar urma să joace cu Olanda sau Slovenia în optimile de finală.

Partida a început într-o notă echilibrată, elevii antrenați de Edi Iordănescu având prima mare ocazie prin Rațiu, al cărui șut din interiorul careului a fost respins de portarul slovac în lateral, mingea a ajuns la Ianis Hagi, însă șutul său în forță a trimis mingea departe de țintă.

Au urmat câteva momente bune pentru tricolori, iar Răzvan Marin a dat și el ceva emoții slovacilor dintr-o lovitură liberă de la distanță.

Prima ocazie a slovacilor a venit din fază fixă. Lukas Haraslin a trimis cu efect în careu, mingea ușor deviată trecând foarte aproape de stâlpul din dreapta al porții lui Niță. După câteva minute, a venit o nouă ocazie la poarta lui Dubravka, acolo unde goalkeeperul slovac a intervenit la un șutul lui Stanciu.

Articolul continuă după reclamă

Slovacii au reușit să deschidă scorul în minutul 26 la o fază care nu anunța nimic. Ondrej Duda a reluat cu o lovitură de cap și a trimis mingea în plasă după o centrare venită de la Juraj Kucka.

Tricolorii au resimțit momentul mai ales că treceau pe ultimul loc în acel moment, în vreme ce Slovacia era pe prima poziție, iar pe locul secund se afla Belgia.

După un nou șut al lui Rațiu pe spațiul porții, România a obținut o lovitură de la 11 metri la o cădere în careu a lui Hagi, după o intervenție a lui Hancko. A fost nevoie de intervația VAR pentru a se acorda penalty-ul, după ce în prima fază fusese fluierat fault la marginea careului. Răzvan Marin a executat lovitura de pedeapsă impecabil și a reușit cel de-al doilea său gol la acest turneu final.

Repriza secundă a început cu două ocazii bune ratate de tricolori prin Drăguș și Răzvan Marin, în timp ce slovacii au replicat prin Strelec, al cărui șut a fost respins ca la handbal cu piciorul de către Niță.

Din minutul 64, la Frankfurt a început a început o ploaie torențială, iar jocul a scăzut și mai mult din intensitate. Cu trecerea timpului cele două echipe au preferat să se menajeze, mai ales că rezultatul de egalitate era favorabil de ambele părți. S-a terminat 1-1 și România se califică în optimile de finală de primul loc pentru prima dată în istoria naționalei la Euro.

Au evoluat echipele:

SLOVACIA: Dubravka – Pekarik (’90+2, Gyomber), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (’90+2, Bero) – Schranz (’77, Duris), Strelec (’70, Bozenik), Haraslin (’70, Suslov). Selecționer: Francesco Calzona.

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin, Hagi (’66, Man) – R. Marin (’86, Rus), Stanciu, Coman (’58, Sorescu) – Drăguș (’66, Pușcaș). Selecționer: Edward Iordănescu.

Clasamentul în grupa României

1. ROMÂNIA 4 puncte (4-3 golaveraj)

2. Belgia 4 puncte (2-1 golaveraj)

3. Slovacia 4 puncte (3-3 golaveraj)

4. Ucraina 4 puncte (2-4 golaveraj)

Fotbaliștii naționalei s-au întâlnit cu suporterii români, înainte de meciul România-Slovacia. Imagini superbe de la înt... Promisiunea făcută de Răzvan Marin fiicei sale înainte de golul care ne-a calificat în optimi. Micuța l-a susținut din t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x