Antena Căutare

F1 2010, MP Australia // Linie Red Bull

Sebastian Vettel a obtinut spectaculos cel de-al doilea pole position-ul din acest sezon la Melbourne si va pleca din fata coechipierului sau de la Red Bull, Mark Webber. Fernando Alonso si-a adjudecat cea de-a treia pozitie pe grila, iar Michael Schumacher porneste de pe sapte. Startul in cursa se da maine, la ora 9.00!

In acest inceput de sezon, se pare ca, "reteta castigatoare" (monopost - motor) apartine celor de la Red Bull Racing. Vettel pur si simplu a zburat pe Albert Park si si-a luat revansa fata de favoritul publicului, australianul Mark Webber, care, anul trecut, i-a suflat pole-ul in Germania, tara sa natala.

De asemenea, prin adjudecarea primei linii a grilei de start, cei doi piloti Red Bull au demonstrat ca performantele inregistrate acum doua saptamani, in Bahrain, nu au fost intamplatoare. Daca mecanicii vor rezolva si problemele de fiabilitate, altfel se va scrie istoria.

Nici cei de la Ferrari nu se lasa insa. Alonso, ajutat de noul eleron fata al monopostului sau, s-a tinut scai de timpii lui Vettel si Webber, clasandu-se pe trei. Iar Felipe Massa va pleca de pe pozitia a cincea. Intre cei doi "caluti", pe locul patru, s-a strecurat campionul "en titre", Jenson Button (McLaren). Coechipierul sau, Lewis Hamilton, nu a putut tine insa ritmul, nu s-a calificat in "Super Pole" si va pleca abia de pe locul 11.

Locurile sase si sapte ale grilei de la Melbourne apartin lui Nico Rosberg si Michael Schumacher. Foarte interesant, desi Nico i-a luat din nou fata, septuplul campion mondial a obtinut de data aceasta timpi periculos de apropiati, ceea ce ar putea insemna ca Shumi incepe sa se curete de "rugina". Circuitul stradal din Australia ii convine iar, daca va mai si ploua, s-ar putea sa asistam la surprize. Pe vremuri, "Kaiser"-ul facea spectacol pe ploaie!

Surpriza calificarilor a constituit-o intrarea in "Top 10" a celor de la Force India.

Grila de start MP Australia

1. Sebastian Vettel 1:23.919
2. Mark Webber 1:24.035
3. Fernando Alonso 1:24.111
4. Jenson Button 1:24.675
5. Felipe Massa 1:24.837
6. Nico Rosberg 1:24.884
7. Michael Schumacher 1:24.927
8. Rubens Barrichello 1:25.217
9. Robert Kubica 1:25.372
10. Adrian Sutil 1:26.036

Razvan Scaesteanu

Afla ce masuri anticriza sint la CFR Cluj... Etapa 24: Unirea Urziceni - Dinamo 4-4...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x