Antena Căutare

Fabrica de campioni Ciprian Sora

articol scris de Gabriela Golcea

Ciprian Sora este primul, şi pâna acum singurul, român care a obţinut titlul de Campion Mondial de Muay Thai. Medalia de aur a fost câştigată în 1999, în Thailanda.

Posesor al unui palmares impresionant, Ciprian Sora a adus în ţară nenumărate titluri şi medalii din toată lumea. Povestea lui ca practicant al sportului de contact începe la vârsta de 14 ani, în Bucureşti, avându-l ca profesor pe Dan Deliu, primul său antrenor de Kick-Box şi Muay Thai.

În anul 1996 a câştigat locul al III-lea la Campionatul Mondial IAMTF din Thailanda. Un an mai târziu a câştigat locul II la Cupa Mondială IKBFA. În anul 2000 a ocupat locul al III-lea la Campionatul European de IAMTF, a obţinut locul II la Internaţionalele din Germania şi medalia de bronz la Campionatul de Muay Thai din Cipru.

Aşadar, până să ajungă în circuitele profesioniste a avut peste 100 de lupte în circuitele de amatori, dintre care a câştigat 90, 75 prin KO. După aceste titluri au urmat luptele în circuitul profesionist Local Kombat, după regulile K1. Ciprian Sora a realizat un record de 15 victorii şi 2 înfrângeri, datorită corectitudinii tehnice a stilului său de luptă, perfectat în ţară, prin antrenamentele cu Horia Rădulescu, Bogdan Scărlătescu, Dumitru Mocănaşu şi în Olanda, în antrenamentele cu Anil Dubar, Hanshi Dave Jonkers şi Shihan Semmy Schilt. Însă, apogeul carierei sale sportive a fost titlul de Campion Mondial, obţinut în Thailanda. Ciprian Sora şi-a dedicat întreaga viaţă sportului.

Din dorinţa de a forma oameni care să reprezinte România, sportivi care să îi calce pe urme, să schimbe ceva în sportul românesc, să ne dea un motiv să fim mândri de ţara noastră, Ciprian Sora este unul dintre fondatorii clubului care îi poartă numele. Din 2009, Clubul Sportiv „Ciprian Sora” este deschis pentru oricine vrea să se antreneze în Kickbox, Muay Thai, MMA sau BJJ. Toate stilurile pot fi practicate atât ca hobby, cât şi ca sporturi de performanţă. Acolo, Ciprian Sora antrenează şi susţine tinerele talente, muncind din greu alături de elevii săi.

Ciprian Sora are o adevărată “fabrică de campioni”, el este antrenorul şi mentorul sportivilor care au reprezentat kickbox-ul şi clubul sportiv în ultimii ani, la nivel naţional şi internaţional. Alexandru Lungu, Răzvan Ghiţă, Cătălin Dănăilă, Cristian Spetcu (Vicecampion Mondial), Dumitru Ţopai, Dragoş Imbrea, Valentin Bordianu sunt doar câteva dintre numele sportivilor formaţi de Ciprian. Începând de la Bucureşti, Constanţa sau Baia Mare, până la Franţa, China sau Japonia, sportivii s-au luptat pentru titluri şi medalii.

Când vine vorba de sport trebuie să te dedici, să sacrifici alte distracţii, să munceşti, să crezi în tine şi să îţi doreşti întotdeauna mai mult. “Onoare, Disciplină şi Respect”, aşa cum este şi motto-ul clubului, sunt cele trei atribute de care ai nevoie să ajungi la performanţă.

Ciprian Sora este unul dintre pilonii sportului românesc de contact. El consideră că artele marţiale sunt un mod de viaţă şi declară că va fi întotdeauna implincat în acest fenomen.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

– Ciprian Sora

FCSB vinde tot! Gigi Becali a anunțat alte plecări după vânzarea lui Budescu. Pleacă omul numărul 1 din atac... Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018! Cine e favorită la titlul mondial, dar favoritul la ”Gheata de Aur”. Messi, co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x