Antena Căutare

FCSB amenință nu neprezentarea la meciul de Cupă cu Hermannstadt! De la Rapid - PSG la Rapid-Steaua, Istoria celor mai celebre meciuri decise la ”masa verde” în ultimii 20 de ani

Nu trece niciun an din fotbalul românesc fără minim un scandal de tipul ”TAS”, ”masa verde”, ”blaturi” etc. Dacă în sezonul trecut fotbalul intern s-a mutat la TAS, cu probleme legate de campioană (FCSB vs. Viitorul) și retrogradare (Pandurii/Marin Condescu vs. arbitri/FRF), acum avem probleme cu posibile dueluri decise la cocheta ”masă verde”.

Deja, Liga 1 a avut un prim episod al ”măsuței” la meciul de campionat dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Astra Giurgiu, atunci când nocturna de la Brașov l-a băgat în ceață pe arbitrul Rădulescu, cel care s-a pierdut în regulamente și a decis ca meciul să continue, deși ”hârtiile” fotbalului spuneau altceva.

Din Liga 1 ajungem în Cupa României, acolo unde ”pierzătorii” de la TAS din meciul cu Viitorul, FCSB, amenință că nu vor intra pe teren la meciul din sferturile de finală contra celor de la AFC Hermannstadt. Trupa lui Gigi Becali are ca scuză, destul de fondată, gazonul de liga satelor de pe Municipalul sibian. Fără încălzire (e logic, fiind Liga a 2-a), fără iarbă (e și mai logic - suntem în februarie) și cu multă zăpadă și gheață, ”gazonul” de pe malurile Cibinului ar putea crea probleme mari ambelor echipe. Probleme de ordin medical, că de fotbal nu poate fi vorba în astfel de condiții.

Deocamdată, FCSB a ajuns la Sibiu, acolo unde gazonul e alb și imaculat, însă asta nu e deloc bine. Rămâne de văzut dacă mânjii, că vor fi destui puști în echipa lui Dică, vor intra la acest meci. Becali zicea ieri că ”NU - Dacă terenul e prost”.

În cazul destul de puțin probabil în care FCSB nu se va prezenta la meciul cu FC Hermannstadt, echipa lui Gigi Becali s-ar lua de mână cu Rapidul bunului său prieten și fost-omolog din fotbalul mioritic (și nu numai) George Copos. De-a lungul anilor, Rapidul a fost specialista meciurilor încheiat la ”masa verde”. Nu conta că jucau în România sau în cupele europene, că jucau meciuri banale sau derby-uri, giuleștenii au fost mereu urmăriți de ”masa verde”.

25.09.2001 Rapid - PSG 0-3 (0-1 pe teren) - Cupa UEFA
După un rezultat fantastic la Paris, 0-0, Rapidul primea vizita lui Ronaldinho & co. pe Giulești, însă lucrurile nu au mai fost la fel de roz. Meciul s-a întrerupt în minutul 117, la scorul de 0-1, după ce nocturna stadionului Giuleşti s-a stins. Nimeni nu a știu ce și cine a fost de vină pentru această rușine. Abia în 2015, într-un interviu pentru site-ul 1923.ro, fostul antrenor al Rapidului, Viorel Hizo, dădea de înțeles ce ”cap” a avut această idee: ”Există un ‘cineva’ care a avut ‘inspiraţia’ să stingă lumina. O tâmpenie! După cum o tâmpenie a fost şi când ‘cineva’, cu forţă mai mare decât mine, a scos echipa de pe teren la Braşov, să nu mai luăm campionatul! Au fost foarte multe discuţii în acel sezon dacă puteam să câştigăm titlul sau nu. Jucătorii ar fi trebuit să încaseze o sumă mare de bani, în jur de un milion de euro, şi pur şi simplu nu s-a dorit să atingem acel obiectiv.”, a spus ”Dulăul”.

18.11.2001 FC Braşov - Rapid 3-0 (1-0 pe teren) - Liga 1
Cu Hizo pe bancă, același Copos a făcut o nouă mișcare de ”geniu”: a retras echipa de pe teren după ce Corpodean nu a acordat un penalty giuleştenilor în prelungirile meciului. Ulterior, Rapidul a pierdut titlul, iar acest meci a contat, așa cum spune și Hizo mai sus.

07.06.2006 Jiul - Rapid 3-0 (1-0 pe teren) - Liga 1
Era ultima rundă a sezonului, iar Rapidul se afla în luptă cu Steaua pentru titlu. Cum roș-albaștrii se distrau la Vaslui, acolo unde aveau 4-0, giuleștenii au făcut ”măcel” la Patroșani. Partida s-a terminat în minutul 76 după ce rapidiştii au avut 5 jucători eliminaţi.

20.03.2008 Rapid - Steaua 0-3 (1-0 pe teren) - Liga 1
Cea mai recentă și faimoasă poveste de ”masă verde” are în prim-plan tot Rapidul și Steaua. În minutul 74 al unui meci vital pentru lupta la titlu, un suporter a aruncat o brichetă în arbitrul Deaconu, care a decis să întrerupă meciul.

"Fulgerul" şi-a îndeplinit cea mai mare dorinţă! Bolt a semnat cu o echipă de fotbal... Gaz Metan Mediaș ? FC Hermannstadt ? Care va fi următoarea surpriză din Cupa României. Cele mai neașteptate câștigătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x