Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

BREAKING NEWS! FIFA a anunțat locul disputării Campionatului Mondial din 2026! Trei țări au câștigat cursa pentru organizarea turneului

FIFA a făcut public numele gazdei Campionatului Mondial de Fotbal din 2026. ”Gazda” de peste 8 ani a Mondialului sunt de fapt niște gazde. Forul fotbalistic mondial a anuntat ca turneul final al Campionatului Mondial din 2026 va avea loc în 3 țări. SUA-Mexic-Canada.

Candidatura la pachet a Statelor Unite ale Americii, Mexicului și Canadei a câștigat candidatura cu Maroc. Cele 3 au primit 134 de voturi, Marocul a primit 65 și 4 voturi au fost nule.

Cupa Mondială la fotbal va avea din 2026 nu mai puţin de 48 de echipe la start. Noul format al Mondialului va cuprinde 16 grupe a câte trei echipe, aşa cum a propus noul preşedinte al forului mondial, Gianni Infantino.

Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii, care vor cuprinde 32 de echipe, atâtea câte cuprinde Cupa Mondială în acest moment.

Va fi prima extindere a Cupei Mondiale din 1998 încoace. La ediţia din Franţa, din urmă cu 19 ani, ultima cu România printre participante, numărul echipelor s-a mărit de la 24 la 32.

Recomandari