Antena Căutare

FIFA a decis ca transferurile internationale sa se efectueze pe baza unui certificat electronic

Forul international de fotbal a decis in cadrul Comitetului Executiv, care a avut loc marti, la Rio de Janeiro, ca in cazul transferurilor internationale sa fie introdus un certificat electronic, pentru a se asigura transparenta tranzactiilor, informeaza site-ul oficial al FIFA.

FIFA a stabilit si modalitatea in care va avea tragerea la sorti a meciurilor de baraj pentru echipele nationale din Europa in perspectiva calificarii la CM 2010, eveniment programat la 19 octombrie, la Zurich. Echipele vor fi distribuite pe baza clasamentului FIFA, care va fi publicat cu trei zile inainte de tragere. Stabilirea grupelor Campionatului Mondial din 2010 va avea loc la 4 decembrie, in Cape Town.

Comitetul Executiv a efectuat unele modificari si in cazul sistemului de transfer (TMS), care va fi modificat pentru protectia minorilor. 108 asociatii si 1.120 de cluburi folosesc in prezent acest sistem. De la 1 octombrie 2009 vor fi introduse certificatele electronice pentru transferurile internationale (ITC) ale jucatorilor profesionisti. De la 1 septembrie 2010 vor fi acceptate numai aceste ITC-uri pentru transferul fotbalistilor profesionisti, pentru a se asigura o mai mare transparenta a tranzactiilor.

In cadrul sedintei s-au prezentat si rapoartele privind Cupa Confederatiilor, Campionatul Mondial Under 20, care a inceput la 24 septembrie, dar si cele ale CM Under 17, CM de fotbal pe plaja sau Campionatul Mondial al Cluburilor.

Cei prezenti la Comitetul Executiv au tinut si un moment de reculegere in memoria fostului vicepresedinte onorific al FIFA, David Will, care a decedat saptamana trecuta.

Urmatorul Comitet Executiv al FIFA va avea loc in Insulele Robben din Africa de Sud, la 3 decembrie.

sursa:NewsIn
F1/ Alonso, noul pilot al Scuderiei Ferrari Marlboro... Unirea Urziceni - VFB Stuttgart 1-1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 30.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x