Antena Căutare

Florin Niță a plecat de la FCSB și lasă în urmă un mare gol și o poveste de viață impresionantă! Fără tată, fără casă, Niță a luptat și a ajuns cel mai bun, un mare campion și cel mai iubit stelist

În ultimii ani, în fotbalul românesc am avut de a face cu o multitudine de fotbaliști de bani gata care, din prea multă comoditate, preferau să renunțe la fotbal în dauna ”hobby-urilor” extra-sportive. Exemplele sunt multiple și nu merită deloc amintite. Merită amintită însă povestea de viață dramatică a celui care, până ieri, a fost portarul celor de la FCSB, Florin Niță.

Un băiat liniștit, mereu la locul lui, fără fițe, fără comentarii deplasate la adresa rivalilor, Florin Niță a bifat transferul carierei din punct de vedere financiar. Pentru 2 milioane de Euro, goalkeeper-ul a fost vândut de Gigi Becali la Sparta Praga, o echipă care adoră jucătorii români, acolo fiind deja legitimați Nicolae Stanciu și Bogdan Vătăjelu.

În trei ani cât va juca la Praga, Niță va încasa o sumă impresionantă: 1,8 milioane de Euro, față de 500,000 cât lua la FCSB în aceeași perioadă. Portarul FCSB merită însă orice sumă din lume, întrucât este genul de om care a luptat în viață pentru fiecare euro.

Puțini știu că Niță a avut o copilărie extrem de complicată. Una chiar dramatică. Ion Adam, antrenorul care l-a adus la Concordia Chiajna în urmă cu mai bine de 10 ani, a povestit pentru Gazeta Sporturilor prin câte a trebuie să treacă Niță până la a deveni unul dintre cei mai importanți jucători din România.

”Florin a fost un copil foarte amărât, provenit dintr-o familie săracă. Tatăl i-a murit când avea 5 ani, iar el a locuit cu mama, bolnavă de ciroză, și cu sora lui într-un demisol din Ferentari. După ce că nu aveau de niciunele, niște hoți au și păcălit-o, într-o zi, pe mama lui! I-au dat femeii 20 de milioane vechi pe locul în care stăteau cei trei, apoi l-au vândut cu 30.000 de euro!”, a spus Adam pentru sursa citată.

După ce citim aceste rânduri ne revin în memorie toate imaginile cu Niță de la conferințele de presă și de la flash-interviurile de după partide. Acolo, în fața noastră ne apărea un băiat timid, onest, în ochii căruia se citea tot timpul o viață dură, nemiloasă, care l-a trecut prin atâtea și atâtea teste.

La FCSB, deși a fost în multe momente omul care a salvat echipa de la eșecuri sau de la umilințe astronomice, iar aici ne amintim de minunile din meciul cu Manchester City, Niță nu a fost niciodată apreciat la adevărata sa valoare de patronul Gigi Becali. Ba dimpotrivă, latifundiarul l-a privit de multe ori cu indiferență. Important este însă că Niță a fost apreciat de oameni care se pricep cu adevărat la fotbal, precum Helmuth Duckadam.

Florin Niță a lăsat acum FCSB-ul destul de descoperită. În timp, mai mult ca sigur, cei de acolo vor ajunge să realizeze cât de important a fost ”modestul Niță” pentru echipă. Iar alții, cei de la Praga, se vor bucura de minunile unui om onest și talentat.

Născut în București, Florin Niță și-a început junioratul la vârsta de 7 ani, la FC Steaua București, unde a stat 8 sezoane. A trecut apoi prin curtea unor echipe precum Rapid București, satelitul acesteia Electromagnetica, și Astra Giurgiu, iar în 2007 a semnat primul contract de profesionist cu Concordia Chiajna.

Florin Niță a plecat de la FCSB și lasă în urmă un mare gol și o poveste de viață impresionantă! Fără tată, fără casă, Niță a luptat și a ajuns cel mai bun, un mare campion și cel mai iubit stelist

Începând din 2007, portarul a evoluat pentru ilfoveni în toate diviziile în care aceștia au activat în această perioadă. În 2011 face pasul spre Liga 1 împreună cu Concordia. Primul său meci în Liga 1 a fost la 25 iulie 2007 contra celor de la Sportul Studențesc.

Din 2013, Niță s-a întors la clubul la care și-a petrecut o bună parte a junioratului. Laurențiu Reghecampf a fost cel care l-a adus pe Niță la Steaua. A debutat pentru roș-albaștri în Cupa României, împotriva echipei Avântul Bârsana, pe 26 septembrie 2013.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tragedie în lumea sportului! Un fost jucător de NBA și soția sa AU MURIT într-un cumplit accident auto!... Mercato românesc în Europa: Șase jucători de națională au schimbat echipele în această lună. Printre ei, ”decarii” Stanc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x