Antena Căutare

FRB a castigat la TAS impotriva AIBA: Putem trimite boxeri in competitii

Federatia Romana de Box a castigat unul dintre procesel e pe care le avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv impotriva Asociatiei Internationale de Box Amator (AIBA), in care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial.

Federatiei Romane de Box i s-a dat dreptate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv intr-unul dintre procesele pe care le are cu AIBA. Astfel, TAS a hotarat ca decizia Biroului Comitetului Executiv AIBA, din 8 martie 2011, de suspendare provizorie din cadrul AIBA a Romaniei, "nu are nici o baza legala nici in Statutul AIBA si nici in Codul de disciplina al AIBA". FRB are astfel dreptul sa trimita boxeri la orice competitie internationala sub egida AIBA.

"Mai avem un proces, pentru dezafiliere, dar e clar ca daca am castigat aici, nu mai au nici o sansa oficialii AIBA. Voi lupta pana la capat ca sa demonstrez ca este doar o razbunare dictata impotriva mea. Voi lupta sa demasc coruptia de la nivelul AIBA", a spus Rudel Obreja pentru o agentie de stiri.

Seful FRB a fost suspendat, in ianuarie 2010, 11 ani de federatia internationala pentru ca nu a respectat o sanctiune anterioara dictata de Comisia de Disciplina a AIBA si pentru ca a prezentat documente falsificate in cursul unei proceduri disciplinare. Aceasta decizie a fost redusa, ulterior, la cinci ani. Obreja a contestat la TAS si aceasta decizie si asteapta verdictul.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images

Lotul Romaniei pentru meciul amical cu Belgia. Pleasca, Neagu si Chipchiu sunt surprizele lui Piturca... Moggi, condamnat la cinci ani si patru luni de inchisoare in cazul Calciopoli!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x