Antena Căutare

Gaz Metan Mediaș ? FC Hermannstadt ? Care va fi următoarea surpriză din Cupa României. Cele mai neașteptate câștigătoare ale acestui trofeu de-a lungul istoriei

Cupa României, denumită pe bună dreptate ”competiția marilor surprize”, continuă să aducă în fazele superioare nume surprinzătoare de echipe. După ce în 2017 am avut-o pe FC Voluntari câștigătoare, în 2018 am putea avea alte nume din plan secund angrenate în lupta pentru trofeu, precum Gaz Metan Mediaș, Hermannstadt, Poli Iași sau FC Botoșani.

Cu un pas în Liga a 2-a, Gaz Metan Mediaș a realizat aseară, pe teren propriu, una dintre cele mai mari surprize din acest sezon de Cupa României. Trupa lui Cristi Pustai a învins-o, fără emoții pe Astra Giurgiu, scor 1-0, în ”sferturile” competiției. A fost un meci în care echipa lui Edward Iordănescu, cea care tocmai o lăsase pe Dinamo în afara play-off-ului, nu a contat în niciun moment în joc. Scorul putea fi mult mai severe dacă Mediașul nu rata numeroase ocazii, printre care și un penalty.

Odată cu eliminarea Astrei, finalista de anul trecut, Cupa României a mai rămas cu trei nume grele în lupta pentru trofeu. Prima dintre ele, FCSB, are un meci infernal la Sibiu, cu FC Hermannstadt, iar oficialii roș-albaștrilor nu pun mare preț pe această competiție. De la ”nu mă interesează Cupa” - Gigi Becali, la ”vreau Sibiul calificată, iar noi sănătoși” - Mihai Stoica, deducem că sunt șanse ca județul Sibiu să aibă încă o echipă în careul de ași sunt foarte mari. Încă un nume mare, U Craiova sau Dinamo, va părăsi competiția joi, dat fiind faptul că joacă într-un meci direct pe ”Ion Oblemenco”.

De-a lungul timpului, mai multe echipe surpriză, unele chiar din liga a 2-a au reuşit să facă figuri frumoase în Cupă, chiar să câştige trofeul. Ultima performanţă de acest fel a fost realizată chiar în sezonul 2017-2018.

După ce a trecut de CSU Craiova în semifinale, FC Voluntari a câștigat în premieră Cupa României, după ce a dispus cu 5-3 la loviturile de departajare de Astra Giurgiu, într-o finală desfășurată pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești. Scorul a fost egal, 1-1, atât după 90 de minute, cât și după prelungiri (120 de minute).

Alte mari surprize din Cupa României în istorie:

1954 - Metalul Reşiţa
Prima echipă de ligă secundă care s-a impus în Cupa României a fost Metalul Reşiţa, în 1954. Bănăţenii au încheiat pe locul 7 în Seria 2 din Divizia B, dar au avut un parcurs remarcabil în Cupă, primind un singur gol pe parcursul întregii competiţii. Metalul Reşiţa s-a impus cu 2-0 în finală faţa lui Dinamo, graţie "dublei" lui Ştefan Szeleş. Alb-roşiii erau la prima lor prezenţă în ultimul act.

1961 - Arieşul Turda
Doar locul 6 în Seria 3 din Divizia B, ardelenii cu învins cu 2-1 în finală pe Rapid. Giuleştenii au deschis scorul la mijlocul primei reprize, prin Nicolae Georgescu, însă Arieşul a întors rezultatul în startul părţii secunde, când Gheorghe Băluţiu a marcat de două ori în două minute (o dată din penalty).

1973 - Chimia Râmnicu Vâlcea
În urmă cu 45 de ani, în singura finală jucată între două echipe din ligi inferioare, echipa din Vâlcea a dispus de Constructorul Galaţi, formaţie din liga a treia.

FCSB amenință nu neprezentarea la meciul de Cupă cu Hermannstadt! De la Rapid - PSG la Rapid-Steaua, Istoria celor mai c... ALERTĂ LA FCSB! Nicolae Dică a renunțat la 7 titulari pentru meciul cu Hermannstadt, din ”sferturile” Cupei României...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x