Antena Căutare

Gazul trece de Mainz la penalty-uri si merge in play-off

Gaz Metan Medias a obtinut o calificare eroica in play-off-ul Europa League dupa un dublu 1-1 cu Mainz si 4-3 la penalty-uri.


Ardelenii au inceput fara emotii returul cu Mainz. Impinsi de la spate de un public cald, mediesenii au si ratat prima ocazie dupa doar trei minute de joc. Hoban a trecut excelent in partea dreapta de Pospech si a aruncat balonul in careu, prea in spate pentru Roman. S-a jucat apoi la mijlocul terenului, ambele echipe reusind sa se blocheze foarte bine.

Apararea Gazului incepea sa scirtaie, iar Risse si Ujag isi faceau de cap prin careu. Inevitabilul s-a produs in minutul 31, cind Markovici si Akaki dormeau la marginea careului si n-au mai putut intercepta pasa catre Risse. Mijlocasul lui Mainz a preluat perfect in careu si l-a executat pe portarul mediesenilor.

Plesca, numarul 1

La fel ca in prima mansa, ardelenii au cazut psihic, iar Mainz a dominat categoric. S-au lovit insa de acelasi Plesca, neafectat de cele cinci goluri incasate de la Dinamo in week-end. Cu greu, Mediasul a intrat la pauza doar cu un singur gol primit, iar "profesorul" Cristi Pustai si-a intrat in rol. I-a scos pe "aerianul" Markovici si pe Roman si i-a aruncat pe Litu si Petre in lupta.

Déjà vu

Iar mutarile sale au reinviat un Gaz resemnat. Raidurile lui Petre au trezit la viata publicul, iar prezenta lui Litu a adus un plus in ofensiva. Si, la fel ca in Germania, la un corner, Gaz Metan a dat lovitura. N-a mai fost nevoie de o greseala a celor de la Mainz, pentru ca Bawab a reluat perfect cu capul din 6 metri (61), restabilind egalitatea.

Cu un alt tonus, mediesenii au trecut din ce in ce mai mult in jumatatea adversa. "Profesorul" a schimbat din nou bine in minutul 82, cind l-a scos pe recalcitrantul Trtovac, pe care il pindea cartonasul rosu, si l-a introdus pe Alex Muntean. Mijlocasul "gazarilor" a realizat o faza senzationala la doar citeva secunde de la intrarea sa pe teren, trecind printre doi adversari si centrind in fata portii. Din pozitie ideala insa, Litu a reluat pe linga poarta.

Teama de ambele parti

Prelungirile n-au adus nimic, acelasi joc pe contre in care Gazul a incercat sa tina cit mai departe mingea de poarta, iar Risse il punea la mare incercare pe Plesca. Mediesenii au terminat eroic ultimele zece minute ale partidei, fiind nevoiti sa evolueze cu un om mai putin pe teren dupa accidentarea lui Alex Muntean. N-au mai contat deloc in ofensiva, preferind sa apere rezultatul de egalitate.

Razvan Plesca a fost erou si la penalty-uri, unde a parat doua lovituri de pedeapsa, asigurind calificarea Gazului, scor 4-3 la penalty-uri!


Gaz Metan: Plesca - Trtovac, Fl. Lazar, Akaki, Markovici - Cr. Todea, Hoban - D. Roman, Breeveld, Buzean - Bawab
Rezerve: Vitca, C. Petre, Al. Muntean, Bozesan, Litu, Fl. Bratu, R. Zaharia

Mainz: Wetklo - Bungert, Svenson, Noveski, Prospech - Baumgardlinger, Sotto - Risse, Ivanschnitz, Polanski - Ujah
Rezerve: H. Muller, Caligiuri, Allagui, Kirchoff, Stieber, Fathi, Sliskovici

Citeste si Gsp.ro

Foto: Gsp.ro

Pavlik nu mai boxeaza cu Bute: "Nu merg sa lupt pe alune cu un stingaci"... Dinamo invinge cu 2-1 la Varazdin si se califica in playoff-ul Europa League...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x