Antena Căutare

Gigi Becali și-a vândut vedetele pe 27 de milioane de Euro! Câte dintre transferurile de la Steaua/FCSB au confirmat în Europa

Într-un fotbal sărac, în care 90% dintre echipe cumpără/vând jucători pe sume ”de județ”, Gigi Becali se mândrește cu transferuri occidentale. Într-adevăr, patronul FCSB exagerează în prezent cu previziunile sale de mercato, însă în ultima jumătate de deceniu, din curtea celor de la Steaua/FCSB au plecat jucători pe sume totale ce depășesc 30 de milioane de Euro.

Gigi Becali este acuzat de mulți că nu se pricepe la fotbal. Există nenumărate cazuri care demonstrează acest lucru. Patronul Stelei/FCSB-ului a luat, de-a lungul anilor, multe măsuri eronate. A distrus antrenori, jucători, jurnaliști etc. Pe de altă parte, când vine vorba de afaceri, latifundiarul este ”doctor”. Numai astfel putem cataloga un patron care reușește să scoată 27 de milioane de Euro pe următorii jucători: Nicolae Stanciu, Vlad Chiricheș, Florin Gardoș și Alexandru Chipciu!

Toți jucătorii enumerați mai sus sunt de o calitate superioară Ligii 1, cu meciuri la echipa națională, însă NICIODATĂ nu se apropie de sumele de transfer pe care au fost vânduți. Dar, într-o perioadă de secetă, Gigi Becali a reușit, prin mijloacele specifice de convingere, să scoată sume astronomice.

Faptul că cei patru jucători nu valorează sumele pe care au fost tranzacționați a fost demonstrat de anii ce au urmat vânzării lor. Rând pe rând, Chiricheș, Gardoș, Stanciu și Chipciu au ajuns pe făraș la echipelor lor de club, iar în prezent vorbim de patru internaționali români fără un post sigur/unii fără echipă sigură.

De curând, jurnaliștii belgieni de la site-ul Walfoot, l-au numit pe Nicolae Stanciu drept cea mai proastă afacere realizată de Anderlecht în ultimul deceniu. Mijlocaşul a fost adus de la Steaua/FCSB în schimbul a 10.000.000 de euro, însă a dezamăgit total, iar acum campioana Belgiei caută să scape de el și să mai recupereze din pierderi. Sursa citată scrie că fiecare gol marcat de Stanciu au costat-o pe Anderlecht 1,2 milioane de euro.

La un an după ce l-a dat pe Stanciu pe o sumă mult peste valoarea jucătorului, Gigi Becali a recunoscut că acesta este un jucător limitat din punct de vedere tehnic: "Când un jucător nu poate unu contra unu, la mine nu prea are loc. Eu pe Stanciu l-am vândut pentru că a avut o perioadă bună şi am zis acum îl dau. El nu poate unu contra unu, e inteligent, marchează, dă la la poartă, pasează, dar nu poate unu contra unu.

De putut nu a putut multe nici primul mare transfer din era Becali la Steaua/FCSB, Vlad Chiricheș. Vândut pentru 9,5 milioane de Euro la Tottenham, fundașul central a clacat rapid, iar englezii și-au dat seama de eroarea managerială făcută. În 2015, apărătorul român semna cu Napoli pentru 7 milioane de Euro.

La Londra a fost sărbătoare după plecarea românului. Fanii lui Tottenham erau în extaz de bucurie că şefii grupării au reuşit să-i vândă pe Vlad Chiricheş: "Chiricheş pleacă azi! E ca ziua de Crăciun!", a scris un utilizator, iar un altul a reacționat când a auzit suma pentru care l-a transferat Napoli. "Trebuie să fii nebun să dai 7 milioane de euro pe Chiricheş. Este probabil cel mai slab fotbalist pe care l-am văzut la noi, la Tottenham".

Nici colegul lui Chiricheș de la Steaua, Florin Gardoș, nu s-a descurcat mai bine în fotbalul mare. Acesta se află într-o situație mult mai dificilă. Ultimul meci jucat de Gardoș la prima echipă a lui Southampton a avut loc pe 28 ianuarie 2017. A fost un eșec, 0-5, cu Arsenal. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu Gardoș în aceste momente.

Ultimul, și chiar cel din urmă la capitolul valoare, Alex Chipciu, pare că este nedreptățit la Anderlecht. Jucător de travaliu în mandatul lui Rene Weiler, mijlocașul român a dispărut inexplicabil din echipă după venirea lui Hein Vanhaezebrouck. Acum, jucătorul român este aproape de Turcia, conform presei din zonă.

LOVITURĂ DE TEATRU! Unde ar putea va juca Nicolae Stanciu în cele din urmă. Anunțul făcut de șefii lui Anderlecht schimb... Super-computerul a anunțat campioana de la Australian Open! Cine va câștiga primul Grand Slam al anului: Halep, Svitolin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x