Antena Căutare

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar din Europa League! Roș-albaștrii atacă infernul de la Split cu mare optimism

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. Stadionul Poljud din Split va găzdui azi, de la ora 21:45, duelul dintre echipa gazdă, Hajduk, și vicecampioana României, FCSB. Duelul din turul 3 preliminar al Ligii va fi primul test cu adevărat dificil pentru cele două echipe

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. Stadionul Poljud din Split va găzdui azi, de la ora 21:45, duelul dintre echipa gazdă, Hajduk, și vicecampioana României, FCSB. Duelul din turul 3 preliminar al Ligii va fi primul test cu adevărat dificil pentru cele două echipe în cupele europene din acest sezon.

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. Atât echipa din țara vicecampioanei Mondiale, cât și trupa roș-albastră vin după un tur 2 preliminar în care nu au avut emoții. Hajduk Split a trecut cu o dublă victorie: 1-0 și 3-2 de Slavia Sofia, iar FCSB a copiat-o, însă la diferență mult mai mare cu Rudar Velenje, scor 2-0 și 4-0.

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. Cele două echipe au debutat și în întrecerile interne. După 3 etape din Liga 1, FCSB ocupă locul 6, cu 4 puncte. Rivala de azi are un start ceva mai modest. Hajduk a pierdut la scor, 1-4 cu Osijek în prima etapă, iar în weekend-ul trecut a scos doar un 1-1 acasă cu modesta Lok. Zagreb.

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. Rivala roș-albaștrilor de azi nu se află prima oară în fața unei echipe românești în cupele europene. De 8 ori campioana Croaţiei, Hajduk este o mai veche cunoştinţă a României, posibilul meci cu FCSB urmând să fie a şasea prezenţa a ex-iugoslavilor pe pământ românesc.

”U” Craiova a fost prima echipa care a dat piept cu formaţia din Split, în sezonul 1983-1984 de Cupa UEFA. Atunci, oltenii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, dar victoria ex-iugoslavilor de pe teren propriu a trimis meciul la loviturile de departajare, unde au şi reuşit să obţină calificarea, şi totodată să îşi treacă în ”palmares” prima victimă tricoloră.

Steaua a venit, 11 ani mai târziu, pe pământ croat, în cadrul meciului din grupele UEFA Champions League. Atunci, roş-albaştrii au reuşit să-şi spulbere adversara cu 4-1, dar au pierdut disputa de pe teren propriu, scor 1-0, iar croaţii s-au calificat în optimi.

Hajduk a mai avut două victime româneşti în sezonul 2010-2011 al Europa League. Dinamo a învins cu 3-1 în ”Ştefan cel Mare”, dar a fost eliminată de croaţi cu un 3-0 în retur, urmând ca aceştia să rezolve repede soarta calificării în grupe cu ultimul adversar, Unirea Urziceni, pe care au zdrobit-o cu un nemilos 4-1 pe teren propriu, iar returul, scor 1-1, aproape că nu a mai contat. Poli Iaşi a fost aproape să devină prima echipa care elimină echipa ex-iugoslavă, în turul doi al Europa League, sezonul 2016-2017. Rezultatul de 2-2 de la Iaşi le-a dat încredere moldovenilor pentru retur, unde tot Hajduk s-a impus, scor 2-1.

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. FCSB va întâlni, teoretic, o mai veche cunoștință în acest meci. La Hajduk figurează în lot, dar nu prea joacă, fostul căpitan al lui Dinamo, Steliano Filip, ajuns sezonul trecut în Croaţia, contra sumei de 500.000 de euro. Cinci prezenţe a adunat fostul dinamovist pentru echipa care a terminat sezonul precedent pe locul trei, la şapte puncte de campioana Dinamo Zagreb, formaţie în faţa căreia Hajduk Split a pierdut finala de Cupă, scor 1-0.

Hajduk Split - FCSB, turul 3 preliminar Europa League. Cotele la meciul Hajduk-FCSB oscilează interesant. Pornite de la 2,20 pentru gazde la 3,10 pentru steliști, acestea au ajuns acum la 2,85 vs. 2,55. Ultimele rezultate ale celor două echipe i-au făcut pe pariori să se îndrepte cu încrederea către trupa lui Nicolae Dică.

Înainte de acest meci, Gigi Becali era încrezător și spune că FCSB bate la două goluri diferență. Optimismul este unul oferit de ultimele rezultate: 4-0 cu Rudar în Europa și 4-0 cu Poli Iași. Rivalii FCSB-ului din ultimele două meciuri nu se pot compara însă cu Hajduk. Echipa din Split e redutabilă acasă, acolo unde are un singur eșec, cu Dinamo Zagreb, în ultimele 11 meciuri.

Scorul corect preconizat de Becali, 3-1 pentru FCSB, are o cotă de 23 la casele de pariuri.

Pont recomandat la meciul Hajduk Split - FCSB: 1x - cotă 1,48

Echipe probabile:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cândva un campion mondial, iubit de o lume întreagă, acum arestat pentru agresiune: “Începea să bea de la 6 dimineaţa şi... Anunțul trist care a picat ca un trăsnet! Un sportiv celebru a murit la 36 de ani: ”A pierdut lupta cu cancerul!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x