Antena Căutare

AFC Hermannstadt scrie istorie și se califică în finala Cupei României după o dublă victorie cu Gaz Metan Mediaș! Care a fost ultima divizionară secundă calificată în finală

AFC Hermannstadt își continuă parcursul miraculos din această ediție de Cupa României. Echipa de ligă secundă a învins pe Gaz Metan în returul semifinalei competiției, scor 3-2, chiar la Mediaș și, cu scorul general de 4-2, s-a calificat într-o finală istorică, acolo unde urmează să întâlnească prim-divizionara CS ”U” Craiova.

După victoria de la Sibiu cu 1-0, din prima manșă a semifinalei, jucătorii pregătiți de Alexandru Pelici au început ezitant derby-ul județului cu Gaz Metan. După doar 6 minute, Popovici marca pentru 1-0 în favoarea trupei lui Cristi Pustai, iar semifinala Gaz Metan - AFC Hermannstadt era reechilibrată.

Au urmat 25 de minute în care sibienii de la AFC Hermannstadt au forțat și au obținut practic biletele către finală. Ștefan Blănaru și Petrișor Petrescu, cu un gol superb din marginea careului de 16 metri, au întors tabela, pentru ca bietul Cristi Sîrghi să mai înfigă o dată cuțitul în rănile gazdelor.

Cu soarta semifinalei jucată, Hermannstadt nu a mai forțat după pauză. Dincolo, Gazul, demoralizată, nu a putut decât să reducă din diferență în minutul 78, prin Caiado.

Scor final: Gaz Metan - AFC Hermannstadt 2-3
Au marcat: Popovici '6, Caiado '78 / Blănaru '11, P. Petrescu '28, Sîrghi (autogol) '31

Gaz Metan: Pleşca - Creţu, Fytanidis, Constantin, Buşu - L. Cristea, Popovici, Olaru, Chamed, Ely Fernandes - Rondon.
Hermannstadt: Căbuz - Coman, Stoica, Crişan, Tătar - Boboc, Dîlbea - Hergheligiu, Rusu, Petrescu - Blănaru.

AFC Hermannstadt este prima echipă din liga secundă care joacă finala Cupei Românei după o pauză 36 de ani. În 1982, FC Baia Mare, din Divizia B, pierdea finala în fața lui Dinamo București. Mai mult, formația sibiană poate deveni prima echipă din liga secundă care câștigă Cupa României, după 43 de ani. În 1975, Rapid București, pe atunci în a doua divizie, învingea în ultimul act pe Universitatea Craiova.

AFC Hermannstadt a avut un parcurs senzațional în ediția 2017-2018 a Cupei României:
Turul I:

Șaisprezecimi: AFC Hermannstadt - FC Voluntari 1-0
Optimi de finală: AFC Hermannstadt - Juventus 2-0
Sferturi de finală: AFC Hermannstadt - FCSB 3-0
Semifinale: AFC Hermannstadt - Gaz Metan 1-0 și 3-2 (4-2 general)
FINALĂ: AFC Hermannstadt - CS ”U” Craiova

Finala Cupei României la fotbal, CS ”U” Craiova – Hermannstadt, se va juca pe 27 mai, pe ”Arena Națională”

Astra Giurgiu - CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE... Finala Cupei României: AFC Hermannstadt - CS ”U” Craiova. Când s-a întâmplat ca o echipă de liga a 2-a să câștige trofeu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x