Antena Căutare

În 2015, Hermannstadt lupta cu Gilortul Tg. Cărbunești pentru promovarea în Liga a 3-a. Acum, sibienii joacă finala Cupei Românie cu ”U” Craiova. Ascensiunea de vis a ardelenilor în fotbalul românesc

Sezonul 2016-2017 din fotbalul românesc a fost unul câștigat de echipele ”noi” de pe prima scenă. Viitorul Constanța, echipă înființată în 2009, câștiga titlul de campioană în dauna FCSB-ului, iar FC Voluntari, înființată în 2010, triumfa în Cupa României cu Astra. Sezonul curent, 2017-2018, poate fi unul în care o echipă și mai ”nouă”, AFC Hermannstadt, să ridice un trofeu deasupra capului.

Echipa antrenată de Alexandru Pelici s-a calificat, la pas, în finala Cupei României, după o demonstrație de forță cu rivala din județ, Gaz Metan Mediaș. Hermannstadt a învins, ieri, pe Gaz Metan în returul semifinalei competiției, scor 3-2, chiar la Mediaș și, cu scorul general de 4-2, s-a calificat într-o finală istorică, acolo unde urmează să întâlnească prim-divizionara CS ”U” Craiova.

AFC Hermannstadt: 3 promovări, o finală de Cupă și un scor de neprezentare cu FCSB la doar 5 ani de la înființare!

AFC Hermannstadt, ”echipa sibienilor”, a realizat, în doar trei ani de viață în fotbalul românesc, ceea ce unii nu au putut să facă în zeci de ani. Ardelenii au obținut promovări succesive, au repurtat victorii de răsunet în fotbalul românesc (printre care un 3-0 cu FCSB), iar ieri s-au calificat în finala Cupei României.

AFC Hermannstadt a fost înființată în 2015 de mai mulți oameni de afaceri din Sibiu. Echipa a fost înscrisă în Liga a IV-a, primul eșalon județean pe care avea să-l câștige cu maximum de puncte (66), după o serie de 22 de victorii consecutive. Sub conducerea lui Jan Gavrilă, echipa a avut în acel sezon cel mai bun atac (99 de goluri marcate) și cea mai bună apărare (12 goluri primite) din Liga a IV-a Sibiu, dar și un avans de 17 puncte față de următoarea clasată.

Pentru a intra în Liga a 3-a, Hermannstadt a jucat barajul pentru promovare cu Gilortul Tg. Cărbunești, campioana județului Gorj. După 1-0 în tur, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu, „alb-roșii” s-au impus cu 5-1 în deplasare, obținând astfel promovarea în cel de-al treilea eșalon. Printre jucătorii cu care FC Hermannstadt reușea promovarea se numărau Daniel Tătar, Alexandru Străulea și Radu Criștiu, aceștia regăsindu-se și în momentul de față în lot.

În 2015, Hermannstadt lupta cu Gilortul Tg. Cărbunești pentru promovarea în Liga a 3-a. Acum, sibienii joacă finala Cupei Românie cu ”U” Craiova. Ascensiunea de vis a ardelenilor în fotbalul românesc

A urmat aventura din Liga a 3-a, acolo unde FC Hermannstadt a jucat în Seria a V-a. Echipa sibiană a început sezonul cu Marian Mărgărit la conducerea tehnică și s-a instalat repede în fruntea clasamentului grație unei serii de 9 victorii consecutive, având după 12 etape 31 de puncte din 33 posibile. Au urmat două eșecuri la rând, la Jucu și acasă, cu ACS Comuna Recea, în urma acestora antrenorul Marian Mărgărit renunțând să îi mai pregătească pe „alb-roșii”. Echipa a fost preluată de Eugen Beza, iar cu acesta la conducerea tehnică FC Hermannstadt a câștigat 10 meciuri, a remizat în altele trei și a pierdut unul singur. La finalul sezonului sibienii reușeau a doua promovare consecutivă, având 67 de puncte (golaveraj 64-23), cu 12 mai multe decât Metalurgistul Cugir, ocupanta locului secund.

Eroul din acest zile al Sibiului, Alexandru Pelici, a preluat echipa înaintea primului sezon în Liga 2. Pelici i-a menținut în staff pe Eugen Beza și Florin Berța, cu care a mai colaborat în trecut, iar acum este la o victorie de Liga 1.

Pentru ediția de campionat 2017/2018, obiectivul echipei FC Hermannstadt a fost clasarea pe unul din primele 6 locuri ale Ligii 2. După 33 de etape din Liga a 2-a, Hermannstadt este pe locul 2, cu 80 de puncte, la 14 de locul 3, ocupat de Chindia Târgoviște.

În 2015, Hermannstadt lupta cu Gilortul Tg. Cărbunești pentru promovarea în Liga a 3-a. Acum, sibienii joacă finala Cupei Românie cu ”U” Craiova. Ascensiunea de vis a ardelenilor în fotbalul românesc

AFC Hermannstadt a avut un parcurs senzațional în ediția 2017-2018 a Cupei României:

Șaisprezecimi: AFC Hermannstadt - FC Voluntari 1-0
Optimi de finală: AFC Hermannstadt - Juventus 2-0
Sferturi de finală: AFC Hermannstadt - FCSB 3-0
Semifinale: AFC Hermannstadt - Gaz Metan 1-0 și 3-2 (4-2 general)
FINALĂ: AFC Hermannstadt - CS ”U” Craiova

Finala Cupei României la fotbal, CS ”U” Craiova – Hermannstadt, se va juca pe 27 mai, pe ”Arena Națională”

surse: facebook, fchermannstadt.ro

Biletul Zilei 11.08.2018. Patru mari favorite de azi ne aduc un pont bombă!... CS ”U” Craiova - FCSB LIVE VIDEO ONLINE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x