Antena Căutare

Senegal e prima echipa eliminata de la Cupa Africii pe Natiuni

Cea de-a treia favorita a competitiei ce se desfasoara in Guineea Ecuatoriala si Gabon se intoarce acasa dupa ce a fost invinsa la Bata de prima gazda, care si-a asigurat biletele pentru sferturi.

Prezenta meteorica a Senegalului la aceasta editie a Cupei Africii pe Natiuni a demonstrat ca un lot garnisit cu multe vedete nu este garantul succesului.

Amara Traore si-a pedepsit vedetele pentru infrangerea cu Zambia, Niang si Moussa Sow luand loc pe banca de rezerve. Iar Papiss Cisse si Demba Ba au fost foarte aproape sa-i dea dreptate antrenorului senegalez.

Daca urmasii celor ce invingeau Franta in meciul de deschidere al mondialului din 2002 nu au reusit sa deschida scorul, gazdele din Guineea Ecuatoriala i-au facut sa plateasca.

Lansat in adancime, Alvarez Aguirre (fara nicio legatura cu mexicanul Javier) a centrat pentru Iyanga Travieso care a deschis scorul.

Virtual eliminat, Traore i-a trimis in teren pe Niang si Sow, iar fostul atacant al lui Lille a adus egalarea in minutul 88. Senegalezii erau inca in competitie, desi un egal in ultima etapa intre Zambia si gazde le-ar fi calificat pe amandoua.

Si pentru a nu acuza un blat peste aproximativ o saptamana, Aguirre a trimis leii din Teranga acasa marcand in prelungiri.

In urma acestei victorii, Guineea Ecuatoriala are 6 puncte si e deja calificata in sferturi. Pe doi e Zambia cu 4, pe 3 Libia cu un singur punct, ultima pozitie fiind ocupata de Senegal, care are atatea puncte ca si la debutul competitiei: zero.

Foto: mtnfootball.com

Rafael Nadal s-a calificat in finala de la Australian Open... Gabon si Tunisia, calificate in sferturile Cupei Africii pe Natiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x