Antena Căutare

Jelena Ostapenko, jucătoarea care "loveşte repede, merge repede şi vorbeşte repede" la numai 20 de ani! O va învinge Simona noastră?

Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, adversara Simonei Halep în finala French Open, este, la cei 20 de ani împliniţi joi, cea mai tânără sportivă care ajunge în ultimul act la Roland Garros din 2007, după Ana Ivanovici şi prima jucătoare care nu este cap de serie, din 1983, când Mima Jausovec din Iugoslavia pierdea în faţa americancei Chris Evert.

Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, adversara Simonei Halep în finala French Open, este, la cei 20 de ani împliniţi joi, cea mai tânără sportivă care ajunge în ultimul act la Roland Garros din 2007, după Ana Ivanovici şi prima jucătoare care nu este cap de serie, din 1983, când Mima Jausovec din Iugoslavia pierdea în faţa americancei Chris Evert.

CITEȘTE ȘI: Cum a crescut MARE Simona Halep. De la „băieţelul” din poza cu Hagi la dubla finalistă Roland Garros. GALERIE FOTO

Letona este totodată jucătoarea cel mai slab clasată care va disputa finala RG, de la introducerea ierarhiei WTA computerizate, în 1975.

Articolul continuă după reclamă

Cine e tânăra Jelena?

Jelena Ostapenko s-a născut la 8 iunie 1997, la Riga. Tatăl ei a fost fotbalist, iar mama ei a îndrumat-o către tenis, când Jelena avea 5 ani. Câştigătoare la Wimbledon, la juniori, în 2014, Ostapenko este profesionistă din 2012, intrând în Top 100 WTA în 2015. Ea nu are niciun trofeu la simplu în circuitul WTA, dar se află deja la a patra finală. Ea a mai jucat în ultimul act în 2015 la Quebec, în 2016 la Doha şi în acest an la Charleston. Înainte de a ajunge în finală la Roland Garros, Ostapenko a atins cea mai înaltă fază la un Grand Slam, turul al treilea, la Australian Open, în acest an, performanţă care i-a adus şi cel mai bun loc WTA din carieră, 33.

Jelena Ostapenko are două victorii obţinute în faţa unor jucătoare din Top 10 WTA

În 2015, în turul I la Wimbledon, letona, locul 147 atunci, a învins-o, cu 6-2, 6-0, pe spaniola Carla Suarez Navarro, care ocupa locul 9 WTA. Anul trecut, în optimile turneului de la Doha, Ostapenko, locul 88 WTA, a învins-o pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 8 WTA în acel moment, cu 5-7, 6-2, 6-1.

Ostapenko are două titluri la dublu, în acest an, la Sankt Petersburg, în echipă cu poloneza Alicja Rosolska, şi la Stuttgart, cu americanca Racquel Atawo. În septembrie 2016, Ostapenko a făcut pereche la dublu, la turneul de la Wuhan, chiar cu adversara ei de sâmbătă, Simona Halep. Ele nu au jucat decât 26 de minute în turul I, pentru că letona a lovit-o cu o minge în ureche pe Halep, care a fost nevoită să abandoneze.

"A fost un schimb lung de mingi. Eu şi Mattek-Sands eram la fileu. Ostapenko a vrut să lovească mingea cu reverul sau cu dreapta, nu sunt sigură. Eram cu privirea înainte. M-a lovit chiar aici (n.r. - în partea stângă a capului). M-a lovit cu mingea care avea cam 150 de kilometri pe oră. Am fost ameţită la început, dar apoi mi-am revenit. Simt durere şi acum în toată zona, dar e ok. Am fost la mai mulţi medici, chiar şi azi-dimineaţă. Dar am dormit bine azi-noapte şi asta m-a ajutat", a declarat după meci jucătoarea română.

Jelena are un stil agresiv pe teren

Ca stil de joc, Jelena Ostapenko pune în practică un singur plan, să fie foarte agresivă tot timpul, să lovească tare orice minge, să o trimiă către colţurile sau liniile terenului. Ea loveşte bine atât cu dreapta, cât şi cu reverul. Punctele ei slabe sunt reprezentate de un serviciu al doilea "penalizabil" şi de numărul mare de erori neforţate, comise în urma jocului ei riscant, avântat.

La actuala ediţie a turneului de la Roland Garros, ea a dat 245 de lovituri câştigătoare, 50 numai în meciul din semifinale cu Timea Bacsinszky. Erorile neforţate au fost mai multe, 45 numai în semifinale. Mingea lovită de ea cu dreapta a atins la RG în medie 120 de kilometri pe oră, mai mult decât cea lovită de liderul ATP, Andy Murray, 117 kilometri/oră.

"Întotdeauna joc agresiv şi încerc să lovesc mingea când am ocazia. M-a ajutat probabil să câştig azi (n.r. - cu Bacsinszky). Reverul este lovitura mea favorită, dar am lucrat şi la lovitura de dreapta şi cred că arată bine acum. Cred că am mai multă încredere în <forehand-ul> meu acum", a afirmat Ostapenko.

"Are 20 de ani şi nu îi este frică de nimic. Probabil nu-şi dă seama ce realizează acum. Probabil că nici nu-i pasă. Doar loveşte mingea la fel", a spus despre Ostapenko ultima ei adversară, Bacsinszky.

"Cel mai bun exemplu este mingea de meci: am servit foarte bine, deschis. De nicăieri, ea a lovit cât de tare a putut şi mingea a venit pe linie. Serios, cine încearcă asta? Îţi iese una din zece. Dar ei i-a ieşit. Să vedem dacă mai face la fel la 28 de ani", a continuat jucătoarea elveţiană, care şi-a serbat şi ea ziua de naştere, joi, când a împlinit 28 de ani.

Cartea de vizită a Jelenei Ostapenko:

Născută la Riga, la 8 iunie 1997. Locuieşte la Riga;

Înălţime: 1,77 metri;

Clasare WTA la simplu: 47;

Cea mai bună clasare WTA la simplu: 33, la 30 ianuarie 2017;

Clasare WTA la dublu: 34;

Cea mai bună clasare WTA la dublu: 33, la 1 mai 2017;

Sursă: news.ro

Finala feminină de la Roland Garros, Simona Halep - Jelena Ostapenko! "Cartea de vizită" şi traseul celor două... Simona Halep vrea să câştige finala de la Roland Garros pentru nepoţica sa. Micuța îi seamănă leit mătușii...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x