Live acumFilm: A fost odata un print
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Lecția anului în fotbal mondial! Galatasaray a auzit de probleme lui Emmanuel Eboue și a luat o decizie absolut excepțională!

Nu de puține ori, în fotbal auzim fel și fel de povești desprins parcă din lumea basmului, în care jucători proveniți din sărăcie reușesc, prin multă muncă și prin talentul de care dispun, să urce pe culmile performanței. Sunt nenumărate exemple cu jucători veniți din Africa sau America de Sud care au devenit staruri în Europa. Din păcate, există și jucători care se află pe calea inversă. Unul dintre aceștia este ivorianul Emmanuel Eboue.

Ajuns la 34 de ani, Eboue străbate o perioada de cumpănă a vieţii. Ivorianul care a scris istorie în Premier League, la Arsenal, a divorţat de soţie şi a pierdut aproape totul. În urmă cu câteva zile, acesta oferea un interviu șocant, în care spune că s-a gândit inclusiv la sinucidere, având în vedere greutățile pe care le-a avut.

”Pot spune că am pierdut tot după divorțul de soția mea! M-am gândit și la sinucidere. Acum, mi-aș dori să mă ajute Dumnezeu. Nu mai am nici măcar o mașină de spălat, nu am bani pentru un avocat. Am câștigat 8 milioane de euro în Turcia (Galatasaray), dar 7 milioane i-am trimis acasă, soției mele.

Nu vreau ca lumea să știe că sunt acasă și stau cu lumina stinsă. Fiicele mele mă sunau până acum două luni. Mi-e dor de ele, mi-e dor să le văd. Simt o o durere mare că sunt departe de ele", a povestit Eboue pentru dailymail.co.uk

Lumea fotbalului a dovedit însă că își recunoaște eroii și știe să îi salveze. Acest lucru se întâmplă și în cazul lui Eboue. Fostul club al ivorianului, Galatasaray, a făcut în aceste zile gestul anului. Instalat în urmă cu câteva zile la cârma echipei Cimbom, Fatih Terim a aflat despre greutățile pe care le traversează şi i-a oferit un post de antrenor secund la grupa U14 a clubului.

”Am aflat despre situația lui Eboue în timp ce eram la vestiare cu jucătorii. Vom face tot ceea ce putem să ne ajutăm prietenul”, a spus Fatih Terim conform The Sun.

De cealaltă parte, jucătorul de 34 de ani a primit cu bucurie vestea din Turcia și a acceptat noul rol.

”Sunt foarte bucuros că Fatih Termin mi-a oferit de muncă la Galatsaray. Este ca un tată pentru mine, îl iubesc enorm, aş face orice pentru el, pentru că îl iubesc mult", a declarat Eboue imediat după ce a fost informat de postul disponibil de la echipa din Turcia

102 meciuri a jucat Eboue pentru Galata în perioada 2011-2015, reușind să câștige 5 trofee: 2 campionate, 2 Supercupe și o Cupă.

Recomandari