Antena Căutare

Legendarul boxer Jake LaMotta, care a ispirat filmul "Raging Bull/Taurul furios", a murit la vârsta de 95 de ani

Legendarul boxer Jake LaMotta, portretizat de actorul Robert De Niro în pelicula "Taurul furios" regizată de Martin Scorsese, a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

Legendarul boxer Jake LaMotta, portretizat de actorul Robert De Niro în pelicula "Taurul furios" regizată de Martin Scorsese, a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

Soţia fostului pugilist a declarat, pentru site-ul tmz.com, că Jake LaMotta a murit din cauza complicaţiilor în urma unei pneumonii.

"Odihneste-te în pace, tata", a scris şi fiica lui LaMotta, Christi, pe pagina de Facebook.

Boxerul, supranumit "Taurul din Bronx", din cauza forţei sale şi a faptului că s-a născut în cartierul din New York, a câstigat titlul mondial după ce l-a invins pe francezul Marcel Cerdan în 1949, la Detroit.

După ce s-a retras din activitate, în 1954, Jake LaMotta a jucat în mai multe filme şi a făcut chiar şi stand-up comedy.

Bazat pe memoriile lui LaMotta, publicate în anii 70, filmul "Raging Bull /Taurul furios" spune povestea unui pugilist care se luptă cu viaţa, în afara ringului. Rolul boxerului a fost jucat de Robert de Niro, care a primit premierul Oscar pentru cel mai bun actor.

Potrivit ESPN, înainte de apariţia filmului, în 1980, Jake LaMotta a petrecut un an antrenându-l personal pe De Niro, într-o sală de gimnastică din New York.

Se poate și altfel! Halep, despre fetiţa Serenei Williams: "Când o să o văd prima dată o să o felicit"... El este românul pe care-l respectă cel mai mult celebrul Floyd Mayweather. Povestea întâlnirii cu cel mai mare boxer al ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x