Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

LOVITURĂ DE TEATRU! Unde ar putea va juca Nicolae Stanciu în cele din urmă. Anunțul făcut de șefii lui Anderlecht schimbă situația

Nicolae Stanciu, cea mai mare gafă managerială din istoria lui Anderlecht, club care a achitat celor de la FCSB nu mai puțin de 10 milioane de Euro în contul jucătorului în 2016, este în centrul unei telenovele fără sfârșit. Dat ca și transferat la Sparta Praga, apoi la Al Hilal, românul ar putea juca la o ”echipă surpriză”.

În urmă cu câteva zile, Anamaria Prodan, agentul lui Nicolae Stanciu, dădea asigurări că transferul jucătorului la Sparta Praga e 99% rezolvat. Ieri, aceste veşti au ajuns și la urechile oficialilor de la Anderlecht, cei care au ținut să lămurească lucrurile.

Însuși team managerul campioanei Belgiei, Herman Van Holsbeeck, a dat asigurări că cele 99% de procente aruncate în vânt de parte română sunt o poveste:

”Este o diferenţă mare între ce cerem noi şi ce ne oferă Sparta Praga. Într-adevăr, negociem cu cehii vânzarea jucătorului român, însă dorim să minimalizăm pierderile pe acest transfer.
În niciun caz nu e adevărat faptul că Stanciu e 99% transferat la Sparta Praga. Între ceea ce cerem noi și oferta lor este o diferență uriașă. Dacă nu ni se oferă suma cerută, nu e nicio problemă ca Stanciu să joacă la Anderlecht și în viitorul sezon competițional”
, a spus oficialul belgienilor.

Reacția lui Van Holsbeeck vine la puțin timp după ce reprezentanții lui Anderlecht anunțau practic mutarea românului în Cehia:

”În acest moment Stanciu este la discuții. Este o chestie de ore. Avem încă două opțiuni. Trebuie să alegem foarte bine. Fiind oferte din mai multe țări. Trebuie să ne gândim. Sunt din țările arabe oferte. Până acum a declinat două oferte din Arabia Saudită. Are din Europa încă 3 oferte. Ceva foarte bun, unde jucătorii români au jucat foarte puțin. Undeva bine. Una dintre ele este un colos de echipă. Laur l-a dorit foarte mult, dar am refuzat ofertele de acolo. Variantă de împrumut avem 10 oferte.

Am anunțat oficial că nu mai rămâne acolo. Este 99,9% rezolvat transferul la Sparta Praga. Nu va avea salariu mai mic ca la Anderlecht”, a spus impresarul românului la digisport.

Cota lui Stanciu pe Transfermakt.com a scăzut de la 8 milioane în 2016 la 4 în 2018.

În august 2016, Stanciu semna cu Anderlecht și devenea astfel cel mai scump jucător transferat din România la o formaţie din străinătate. 10 milioane de euro a plătit Anderlecht către FCSB pentru această mutare. Mijlocaşul a semnat un contract pe 5 ani cu formaţia belgiană.

Dacă Sparta Praga nu va ridica oferta, sunt șanse ca românul să se îndrepte către zona arabă. Belgienii de la voetbalnieuws.be scriau acum câteva zile că liderul din Arabia Saudită, Al Hilal, este dispusă să-l cumpere pe internaționalul român de 24 de ani. Antrenorul saudiților, Ramon Diaz, este disperat să aducă un mijlocaș ofensiv, iar românul este soluția de moment găsită.

Presa belgiană scria că Anderlecht nu este mulțumită cu oferta de 3-4 milioane de Euro primită de la Sparta Praga, iar șansele ca Stanciu să ajungă la Al Hilal sunt foarte mari. Asta în cazul unei oferte pe măsură.

Recomandari