Căutare Live

Marco Trungelliti, cu ”Gradma” la Grand Slam-ul de la Roland Garros! Povestea anului în sport: a călătorit 1000 km în 11 ore alături de bunica de 89 de ani și a câștigat la Paris

Roland Garros-ul din 2018 oferă una dintre poveștile care vor rămâne în istoria Grand Slam-ului parizian. În rolul principal: Marco Trungelliti, un jucător argentinian de 28 de ani care nu spune prea multe în tenis, însă care, în ultimele 48 de ore, a trecut prin multe și a făcut multe la Paris.

Marco Trungelliti se află pe locul 190 ATP, o poziție care nu permite accesul direct pe tabloul principal al marilor turnee, astfel că are nevoie de calificări. În acest an însă, argentinianul nu a mai avut succes în rundele preliminare și a fost trimis acasă sau, mai corect spus, către casă, întrucât avea să revină repede pe zgura de la Paris.

Eliminat în calificări, Trungelliti și-a spus: ”Perfect, o să mănânc un barbeque, iar apoi mă voi îndrepta cu familia către Barcelona”. Jucătorul povestește pentru atpworldtour.com că tocmai și-a invitat familia din Argentina să-l viziteze în Europa. Cu ”eliminarea” de la Roland Garros în mână, Trungelliti, mama sa, fratele său și bunica sa de 89 de ani au părăsit Parisul în dimineața zilei de duminică cu destinația Barcelona.

Când totul decurgea către un ”timp superb alături de familie”, Trungelliti primește un telefon de la Paris: ”Ai fost acceptat în turul I de la Roland Garros”.

După retragerea australianului Nick Kyrgios, Trungelliti devenise un ”Lucky Loser” pe tabloul. Dar și aici există o mică povestioară interesantă. Trungelliti nu era primul ”Lucky Loser” de pe tablou, ci Prajnesh Gunneswaran. Soarta a făcut ca indianul să fie deja înscris în turneul ATP Challenger de la Vicenza, Italia, astfel că Trungelliti a rămas să joace la Paris în locul lui Gunneswaran.

Telefonul primit de la Paris a schimbat planurile. ”Timpul alături de familie” a fost anulat, însă familia nu a fost abandonată. Îmbarcați într-o mașină micuță, Marco Trungelliti, mama sa, fratele său și bunica sa de 89 de ani au făcut cale întoarsă spre Paris. Au călătorit 1000 de kilometri timp de 11 ore.

”Mi-a luat 5 minute să mă gândesc ce să fac. Nu ai tot timpul ocazia să beneficiezi de un asemenea noroc și să joci la un Grand Slam din postura de al doilea Lucky Loser. Astfel, am decis fără ezitare: ”Mergem la Paris”. Ne-a luat 30 de minute să ne refacem bagajele. Bineînțeles, bunica nu a lipsit din planuri”, povestește jucătorul.

Trungelliti spune că drumul spre Paris a fost unul perfect, fără întârzieri, dar cu mici opriri pentru energie: ”Ne opream la fiecare 2 ore pentru a bea câte o cafea”, spune acesta.

Bernard Tomic era jucătorul care îl aștepta pe Trungelliti în turul I de la Roland Garros. Nimeni nu-i dădea vreo șansă argentinianului, însă meciul a fost unul de basm. După fix 3 ore de joc, Trungelliti s-a impus cu 6-4 5-7 6-4 6-4 și s-a calificat în turul secund la Paris. Victoria i-a adus în conturi 79,000 de Euro.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole

După meci, Trungelliti a povesti cum a trăit ”Abuelita” meciul: ”De regulă ea nu urmărește meciurile mele. După meciul acesta mi-a spus că nu a știut când s-a terminat. A realizat abia când a văzut oamenii că aplaudă”, a spus învingătorul

Pentru Trungelliti urmează acum un meci în turul secund cu un alt Marco, Cecchinato, cel care a trecut în turul I de românul Marius Copil, după un meci de 5 seturi.

UNA PE ZI! Nu are lipici la minge, dar are la bombe sexy. Iat-o pe Rose, cea care îi alină suferința lui Karius după fin... Dinamo - Sepsi Sf. Gheorghe LIVE VIDEO ONLINE...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri