Antena Căutare

Ce onoare pentru România! Naţionala Franţei ne-a mulțumit că nu am învins-o

Francezii le-au mulţumit tricolorilor mici că nu au apăsat mai tare „pedala de acceleraţie” în meciul de luni seara, pe care l-au încheiat la egalitate. Mirel Rădoi a analizat la cald disputa şi a vorbit despre atitudinea avută de adversari, după meci.

Francezii le-au mulţumit tricolorilor mici că nu au apăsat mai tare „pedala de acceleraţie” în meciul de luni seara, pe care l-au încheiat la egalitate. Mirel Rădoi a analizat la cald disputa şi a vorbit despre atitudinea avută de adversari, după meci.

Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, precum și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, luni seara, în Grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul „Manuzzi" din Cesena.

România avea aproape toate variantele pentru a ajunge în „careul de aşi" de la Euro 2019: doar o înfrângere la trei sau mai multe goluri ne-ar fi scos din ecuaţia calificării. Astfel, echipele au fost în primul rând interesate să nu primească gol, un egal convenindu-le amândurora.

Totuși, tricolorii lui Rădoi şi-au creat ocaziile mai clare, dându-le mari emoţii „cocoşilor". La final, francezii au fost extrem de fericiţi pentru calificare şi le-au mulţumit românilor că nu au apăsat şi mai tare pedala de acceleraţie, potrivit digisport.ro.

„Nu ne-au surprins francezii, ştiam că Dembele nu va juca. Ştiam şi sistemul de joc. E fabuloasă atmosfera de aici. Le mulţumim fanilor, au fost mereu lângă noi. Nu a fost deloc uşor, mai ales când naţionala Franţei vine să ne mulţumească", a spus Mirel Rădoi, la TVR.

Mirel Rădoi şi-a permis să odihnească mai mulţi titulari - detaliu ce ar putea fi decisiv în perspectiva semifinalei cu Germania, tricolorii mici acuzând oboseala acumulată după cele două partide jucate în şase zile. Deşi a schimbat cinci fotbalişti, România a arătat bine, semn că lotul e unul omogen şi echilibrat.

„Am odihnit câţiva jucători, am avut mai multă prospeţime. Am reuşit să punem presiune aşa cum ne-am dorit înainte de meci", a mai spus Rădoi, pentru ca apoi să vorbească despre situaţia din lot: „Sunt doar crampe, e vorba doar de oboseală. Din fericire, nu avem vreo accidentare serioasă".

În jur de 8.000-9.000 de români au făcut o atmosferă impresionantă pe stadionul din Cesena. Publicul a fost din noul al 12-lea jucător pentru tricolori, astfel că selecţionerul nu a putut decât să se încline în faţa suporterilor.

„Aţi fost minunaţi, sunteţi şi veţi fi minunaţi. Veniţi alături de noi, să ne bucurăm de următoarele rezultate. Hai România!", a fost mesajul lui Rădoi pentru fani.

Germania - România se va juca joi, 27 iunie, de la ora 19:00, pe Stadio Renato Dall'Ara, din Bologna. În a doua semifinală, de la ora 22:00, se vor întâlni Spania şi Franţa.

FC Botoşani a anunțat că l-a achiziţionat pe germanul Reagy Ofosu... Sponsorizare fără precedent pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x