Antena Căutare

''Ochiul de soim'' este oficial acceptat in fotbal! Doua firme au primit deja licenta pentru a instala aceste sisteme

Este oficial! Tehnologia ''Hawk-Eye'' poate fi folosita acum si in fotbal, pentru a nu mai exista suspiciuni la fazele mai controversate. FIFA a semnat contracte cu doua firme pentru a introduce experimental aceasta tehnologie.

Exista doua sisteme care vor fi folosite in fotbal Hawk-Eye, care foloseste un sistem bazat pe camere video, si GoalRef, care utilizeaza un camp magnetic si o minge speciala. In perioada octombrie 2011-iunie 2012, cei doi furnizori au trecut o serie de teste de laborator si pe teren, in conditii de meciuri simulate sau in direct. Acest tip de sistem este folosit deja in mai multe sporturi, cum ar fi tenisul sau cricketul.

"Aceasta etapa-cheie in procesul de implementare a tehnologiei pe linia portii, care a debutat in 2011, semnifica faptul ca cele doua societati dispun de autorizatia de a instala sistemele lor peste tot in lume", a explicat FIFA.

Fiecare sistem instalat pe un stadion trebuie sa treaca o inspectie finala, efectuata de un institut independent, care verifica buna functionare a acestuia. Prima competitie in care va fi testata aceasta solutie va fi Campionatul Mondial al Cluburilor, care va avea loc intre 6 si 16 decembrie in Japonia.

Barcelona are admiratoare de top! Cele mai sexy suporterite au facut un calendar pentru Xavi si Messi ... VIDEO FUNNY! Op, op, op! Nebunia Gangnam Style a cuprins si baschetul din Statele Unite! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x