Antena Căutare

OFICIAL: Michael Schumacher se retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2012

Michael Shumacher a anuntat, joi, la Suzuka, unde urmeaza sa se desfasoare in acest weekend Marele Premiu al Japoniei, ca se va retrage din Formula 1 la finalul actualului sezon competitional.

Septuplul campion mondial a luat aceasta decizie la numai sase zile dupa ce Mercedes a anuntat recrutarea lui Lewis Hamilton pentru 2013, astfel ca singura alternativa reala a germanului era sa semneze un contract cu Sauber.

"Am decis sa ma retrag din Formula 1 la sfarsitul sezonului, chiar daca inca sunt capabil sa concurez cu cei mai buni piloti din lume. Acest lucru ma face mandru si acesta este motivul pentru care nu regret ca am revenit. Pot fi multumit de performantele mele, mai ales ca am reusit constant sa-mi imbunatatesc rezultatele pe parcursul ultimilor trei ani. dar la un moment dat vine timpul sa-ti iei la revedere."

Deja in ultimele saptamani si luni nu eram sigur daca voi avea motivatia si energia necesare pentru a continua si nu este stilul meu sa fac ceva de care nu sunt convins 100%. Dupa decizia de astazi ma simt eliberat de aceste dubii. Pana la urma, ambitia mea nu este doar sa concurez, ci sa lupt pentru victorii, iar placerea de a pilota este hranita de competitivitate", a declarat Michael Schumacher intr-un comunicat de presa.

Mercedes nu i-a prelungit contractul pilotului german, scadent la finalul acestui an, si l-a angajat de curand in locul sau pe britanicul Lewis Hamilton de la McLaren. Hamilton va trece la Mercedes din 2013, informeaza autosport.com, citat de Mediafax.

Michael Schumacher, 43 de ani, a revenit in Formula 1 in 2010, dupa trei ani de la prima sa retragere, atras de proiectul Mercedes, care cumparase echipa Brawn GP. Insa in doua sezoane si jumatate germanul nu a mai aratat forma care l-a ajutat sa intre in posesia celor sapte titluri mondiale, toate cucerite in prima parte a carierei l ui. Michael Schumacher nu a reusit in aceasta a doua etapa a carierei decat un loc 3, la Valencia, anul acesta, si patru clasari pe locul 4.

In acest sezon, cel mai titrat pilot din istoria F1 a abandonat in jumatate din cele 14 curse disputate. Schumacher va mai concura in sase curse inainte de a se retrage din Formula 1.

HCM - Veszprem 27-37/ Constantenii au pierdut si cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor... Vezi cum arata cel mai ''greu'' portar din Romania. Are 130 kg si apara in liga a IV-a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x