Căutare Live

Pep Guardiola, pe locul 8 în topul celor mai titrați antrenori din lume. Antrenorul lui City, departe de românul Mircea Lucescu

Pep Guardiola s-a ”consolat” după eliminarea prematură din Liga Campionilor și s-a încoronat, alături de Manchester City, campion în Premier League. Prin titlul cucerit în insulă, Guardiola a ajuns la titluri de campion cu trei echipe din țări diferite: Barcelona, Bayern și Manchester City.

Titlul din Premier League câștigat cu City l-a ajutat pe Guardiola să devină al 8-lea cel mai titrat antrenor din lume, cu 23 de trofee câștigate în carieră. Catalanul este la al doilea trofeu la cârma ”cetățenilor”, după Cupa Ligii adjudecată în fața lui Arsenal, cu 3-0, tot în 2018. O altă premieră realizată de Pep este faptul că acesta a devenit primul antrenor spaniol care a câștigat un titlu în Anglia.

Dacă la Manchester City i-a fost mai greu să obțină trofee, Guardiola a excelat la Barcelona și la Bayern. Pe Nou Camp, Pep a câștigat 14 trofee în 4 ani: 3 titluri de campion al Spaniei, 2 Cupe ale Regelui, 3 Supercupe ale Spaniei, 2 Ligi ale Campionilor, 2 Supercupe ale Europei şi 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor, iar la Munchen a luat 7 trofee: 3 titluri de campion, 2 Cupe ale Germaniei, o Supercupa a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

În topul celor mai titrați antrenori din lume din toate timpurile, Guardiola este încă departe de românul Mircea Lucescu, 32 de trofee, care îl urmează pe scoțianul Alex Ferguson, cu 49 de trofee. Podiumul este completat de Valeri Lobanovski, cu 30 de trofee.

Iată top 9 al celor mai titrați antrenori:
1. Sir Alex Ferguson: 49 de trofee
cu Aberdeen și Manchester United
2. Mircea Lucescu: 32 de trofee cu Dinamo București, Brescia, Rapid București, Galatasaray, Shakhtar Donetsk și Zenit
3. Valeri Lobanovski: 30 de trofee cu Dinamo Kiev
4. Ottmar Hitzfeld: 28 de trofee cu Aarau, Grasshopper, Borussia Dortmund și Bayern
5. Jock Stein de trofee cu Dunfermline Athletic, Hibernian, Celtic
6. Luis Felipe Scolari: 25 de trofee cu Alagoano, Gremio, Palmeiras, Cruzeiro, Al-Qadsia, Criciúma, Bunyodkor, Guangzhou Evergrande, naționala Braziliei
7. José Mourinho: 25 de trofee cu FC Porto, Inter, Real Madrid, Chelsea și Manchester United
8. Pep Guardiola: 23 de trofee cu Barcelona, Bayern și Manchester City
9. Giovanni Trapattoni: 23 de trofee cu Juventus, Inter, Bayern, Benfica și RB Salzburg

7 MAI 1986. IMPOSIBILUL POSIBIL: Cum a jucat Steaua, în 111 zile, cu FC Barcelona și Real Madrid!!!... VIDEO: Sir Alex Ferguson îl susține pe Ionuț Lupescu în lupta pentru șefia FRF. Cuvinte mari spuse de legenda lui Manche...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri