Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Porumboiu il invata pe Avram cum sa raspunda anchetatorilor. Vezi stenograma discutiei!

Vasile Avram e considerat de procurorii DNA "un pericol pentru fenomenul fotbalistic din Romania si imaginea arbitrajului romanesc": intervenea pentru anumiti arbitri si invata de la finantatorul Vasluiului cum sa raspunda daca va fi anchetat.

Avram, mama ranitilor din arbitraj

Pe 27 iulie, Sandu Matei, oficial CFR Cluj, intervine la Avram pentru ca fratele medicului clujenilor, asistentul de Liga 2 Dragos Bogdan, sa fie ajutat, desi "are probleme cu limba straina". Peste doua luni, pe 16 septembrie, ora 14:22, fostul antrenor Florin Halagian ii telefoneaza si el sefului CCA si il roaga sa intervina pentru finul sau: arbitrul de Liga 3 Viorel Coaca, din Pitesti.

Avram: Da!
Halagian: Ce faci, Vasile?
A: Muncesc, domnule profesor!
-----
H: Mai, cred ca stii tu, in principiu, daca te gandesti un pic, care-i rugamintea mea la tine.
A: Nu stiu
H: Am un copil, Viorel.
A: Viorel?
H: Care e finul meu.
A: Viorel si mai cum?
H: Cu C in fata. C-O, A, C-A...
A: (rade) Zi-mi numele, ca doar nu e nici o problema!
H: Da? Coaca, ma, Coaca!
A: Bun! OK!
H: E finul meu, ala!
A: OK, o sa-mi...
H: Ala, care-i acolo, la Pitesti, a fost un magar fata de el. Si daca poti...
A: Bine, o sa vad eu care-i situatia lui. Si vad care e...
H: Te rog, daca poti.
A: Da, da.
H: Sa se duca si el la a doua litera.

Sfaturi "pretioase" de la Porumboiu

Finantatorul Vasluiului ii explica lui Vasile Avram, seful CCA, care ii povestise in prealabil cum au incercat procurorii DNA sa-l convinga sa poarte aparatura de ascultare, implicarile CFR-ului in jocurile murdare din Liga 1. Porumboiu il roaga pe Avram pe 10 septembrie, ora 17:49, ca in cazul in care va fi anchetat cu privire la aceste lucruri sa spuna ca doar a auzit si el ceva.

Avram: Pai, bun, Adrian, hai s-o luam invers!
Porumboiu: Te rog.
A: Uite, noi, eu port acum o discutie cu tine acuma. Nu?
P: Da, da.
A: Si, posibil, deodata, Doamne fereste!, sa ma intrebe cineva: "Ba, ai auzit, stii, sau ai...?" Eu ce sa spun: "Da, stiu, am vorbit cu Adrian Porumboiu. Mi-a povestit Adrian Porumboiu"?
P: Nu, n-are nici o legatura! Nu, nu!
A: Pai, vezi! Deci, nu, nu vorbim noi doi acum!
P: Da, asta-i zero! Dar, in acelasi timp, ei te intreaba. Esti circumspect. Nu-ti dai cu parerea. "Domnule, nu ma pronunt! Nu stiu, parc-am auzit ceva, dar e si o varianta, si o varianta asa. Si nu ma pro..." Nu te pronunti"
A: Pai, vezi!
P: Nu te pronunti! Nu spui dinainte: "Hai, domnule, nu stiu ce!" Daca eu vorbesc cu tine ceva acuma si se va intampla peste o jumatate de an sau peste trei zile, intelegi, spui: "Bai, ala parca mi-a spus ceva!" Dar nu spui nici: "A, e nebun ala, mananca cacat!" Intelegi?

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Recomandari