Antena Căutare

Povestea impresionantă a Mihaelei Buzărnescu, minunea tenisului mondial. De la locul 537 și gândul retragerii, la locul 20 și primul titlu WTA

Luni, 6 august 2018, va rămâne un punct de reper pentru tenisul românesc. În urmă cu câteva ore, la San Jose (SUA), Mihaela Buzărnescu își ducea la bun sfârșit o misiune care, în urmă cu ceva mai bine de un an, părea imposibilă: câștigarea unui titlu WTA!

Luni, 6 august 2018, va rămâne un punct de reper pentru tenisul femin românesc și pentru cei care cred că în sport totul e posibil dacă nu renunți la visul tău. În urmă cu câteva ore, la San Jose (SUA), Mihaela Buzărnescu își ducea la bun sfârșit o misiune care, în urmă cu ceva mai bine de un an, părea imposibilă: câștigarea unui titlu WTA!

Mihaela Buzărnescu a învins-o în finala de la Silicon Valley Classic pe jucătoarea din Grecia Maria Sakkari (23 de ani, locul 49 WTA) cu un categoric 6-1, 6-0, a câștigat primul titlu WTA din carieră, chiar unul de categorie Premier, a încasat 128,000 de dolari, a urcat pe locul 20 WTA și e la 500 de puncte de un loc la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Ce frumos sună descrierea primului titlu WTA din cariera Mihaelei. E vorba de bani, faimă și perspective mărețe. Pentru Mihaela Buzărnescu, atingerea acestor obiective a însemnat multe sacrificii, multe bătălii cu ”nu mai pot” și doborârea mitului că ambiția n-are vârstă.

Mihaela Buzărnescu, ajunsă acum la 30 de ani, e exemplu de urmat pentru orice sportiv care suferă de sindromul ”retragerii” și al renunțării la un vis. În 2017, Buzărnescu a început un drum în care nimeni nu credea. Nimeni în afară de ea, familie și cei foarte apropiați.

Azi, Buzărnescu apare la toate jurnalele sportive, pe primele pagini în țară și străinătate, însă știați unde era Miki acum 15 luni? Răspunsul e simplu: Buzărnescu nu exista în tenisul de nivel WTA. Ea muncea de jos prin ITF-uri, acolo unde câștiga meci de meci, turneu cu turneu, totul pentru a putea face pasul către WTA. Iar Miki l-a făcut...

Derulăm timpul și ajungem la începutul lui 2017.....Ajunsă aproape la 30 de ani, o vârstă la care multe sportive se gândesc la retragere, Mihaela Buzărnescu a izbutit un adevărat miracol în tenisul mondial! După ce a fost la un pas de a spune ”stop” activității sportive, din cauza accidentărilor, jucătoarea din România a crezut în minuni, a muncit și anul 2017 a răsplătit-o pe deplin.

Mihaela începea 2017 de pe locul 537 WTA. A avut probleme din ianuarie până în mai și nu a putut evoluat. Dar din luna mai până în decembrie, în doar 7 luni, Mihaela a câștigat 7 titluri ITF, a urcat de pe locul 538 până pe 56 în lume (cu 3 locuri peste Maria Șarapova atunci), a jucat 91 de meciuri și a câștigat 70, s-a calificat în prima semifinală WTA din carieră și a ajuns în premieră pe tabloul principal al unui Slam (US Open).

Nimeni în lume nu a câștigat atâtea meciuri în anul competițional 2017. De exemplu, liderul WTA, Simona Halep, a câștigat 45. Mihaela va deveni totodată și cea mai în vârsta tenismenă din ultimii 10 ani care reușeste să pătrunda în Top 100 WTA pentru prima oară.

”Trăiesc un vis devenit realitate. Nu îmi imaginam că e posibil să ajung atât de sus, după accidentarile pe care le-am avut în ultimii ani. La inceputul sezonului eram în afara Top 500, m-am gândit chiar să renunț. Dar dintr-o dată am început să joc bine și uite-mă.

”Accidentarile au venit mereu în momente nepotrivite. Am început să mă accidentez de când eram tânără și toata lumea a încetat să mai creadă în mine, inclusiv Federația Română de Tenis. Am avut aproape doar familia și iubitul. Am vrut să renunț și m-am apucat să studiez” a povestit Mihaela într-un interviu acordat pentru WTA.

În 2017, Mihaela a evoluat pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, la US Open, când a fost eliminată de Carolne Wozniacki.

”A fost cel mai fericit moment din cariera mea. Si a fost atat de plăcut să joc impotriva lui Wozniacki, chiar dacă am fost putin depașită de miza. O știu de la junioare și a fost una dintre puținele jucătoare care m-au susținut când eram accidentata", a mai povestit Mihaela.

Anul 2017 al Mihaelei Buzărnescu:

70 de victorii şi doar 21 de înfrângeri;
Salt de 482 de locuri în clasamentul WTA: de pe poziţia 538, până pe 56 WTA;
7 titluri câştigate: Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Barritz, Poitiers şi Toyota;
9 finale disputate;
A adunat 186.000 de dolari din premii.

Munca ”de jos” a Mihaelei din 2017 a avut rezultate remarcabile în 2018:

  • Ianuarie, prima finală WTA, la Hobart, unde pierde cu Elise Mertens
  • Mai, a doua finală WTA, la Praga, unde pierde din nou, cu Petra Kvitova
  • Iunie 2018, optimi de finală la Roland Garros, după o victorie cu Elina Svitolina
  • Iulie 2018, calificare în turul III la Wimbledon. Aici pierde cu Ka. Pliskova după un meci bun

Astăzi, 6 august 2018, Mihaela reușește să-și îndeplinească visul: primul titlu WTA din carieră la San Jose. De asemenea, Buzărnescu e noul loc 20 WTA, ceea ce reprezintă un personal-best în carieră!

În perioada 2007-2017, Mihaela Buzărnescu câștigase doar 3 meciuri în circuitul WTA. În perioada ianuarie 2018-august 2018, Miki are deja 35 de victorii din cele 53 de meciuri jucate în circuit!

”Mulțumesc tuturor pentru suport. Sunt fericită pentru primul meu titlu din carieră. Sper să mă susțineți în continuare în momentele bune și dificile pe care le petrec pe teren” a spus Mihaela pentru WTA.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mihaela Buzărnescu câștigă primul titlu WTA din carieră la San Jose! Finală fantastică pentru revelația tenisului: 6-1, ... Tragere la sorți pentru play-off-ul Europa League! FCSB, CFR Cluj și ”U” Craiova, rivali de temut în urne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x