Antena Căutare

Rafael Nadal s-a calificat in finala de la Australian Open

Rafael Nadal a reusit calificarea in finala de la Melbourne, dupa ce l-a invins pe Roger Federer, in patru seturi 6-7 (5/7), 6-2, 7-6 (7/5), 6-4, la capatul unui meci superb care a durat trei ore si 42 de minute.

In ultimul act de la Australian Open, Nadal il va intalni, duminica, pe invingatorul meciului de vineri, dintre sarbul Novak Djokovici, liderul ATP, detinatorul titlului, si britanicul Andy Murray, locul 4 ATP.


Elevetianul a inceput mai bine partida si dupa ce a castigat primele trei game-uri parea ca se indreapta spre un prim set lejer. Nadal a revenit insa de la 1-4 la 4-4 si a cedat abia in tie-break.

Spaniolul si-a intrat in joc incepand cu cel de-al doilea set, pe care l-a castigat cu 6-2, profitand de o cadere a elvetianului, iar apoi a trecut la conducere dupa o noua repriza decisa la tie-break, scor 7-6.

Federer n-a avut forta sa revina si sa impinga meciul in decisiv, cel de-al patrulea set fiind adjudecat tot de Nadal, de aceasta data cu 6-4, care va disputa o noua finala la Australian Open.

"Este o onoare sa joc impotriva lui Roger, a fost un meci fantastic. Este uimitor sa ai in fata ta un sportiv care nu greseste si care joaca tenisul complet. Toata cariera mea mi-am dorit sa devin din ce in ce mai bun, iar asta doar pentru ca in fata mea era un jucator (n.r. Roger Federer). Daca imi ziceati in urma cu o saptamana ca voi ajunge pana in finala, nu va credeam. Sa ajung in ultimul act de la Australian Open este un vis devenit realitate pentru mine", a declarat Rafael Nadal, la finalul meciului cu Roger Federer.

"Rafa a jucat bine de la inceput pana la sfarsit. Era important pentru mine sa castig primul set, dar am ratat ocazii aproape in fiecare set. A fost un meci dificil fizic, dar este abia inceputul sezonului. Evident, suprafata de joc nu este cea mai rapida. (...) Ador jucatorul (Nadal). Ne respectam mult reciproc. Am avut mereu impresia ca el joaca putin mai bine impotriva mea decat impotriva altor sportivi, dar cu atat mai bine pentru el. Sunt putin dezamagit, pentru ca simteam ca jocul meu era bun si ca as fi putut sa fac ceva in finala. Nu am mai pierdut de vreo cinci luni astfel. Insa nu este atat de rau", a spus Roger Federer.

A fost a 27-a partida dintre cei doi mari jucatori, scorul intalnirilor directe fiind de 18-9 in favoarea lui Nadal.

Federer este cvadruplu castigator in Australia (2004, 2006, 2007, 2010), in timp ce Nadal are in palmares un trofeu, in 2009, castigat in finala disputata impotriva elvetianului (7-5, 3-6, 7-6/3, 3-6, 6-2).

foto: EPA

Dublul Horia Tecau/ Robert Lindstedt, eliminat in semifinalele de la Australian Open... Senegal e prima echipa eliminata de la Cupa Africii pe Natiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x