Antena Căutare

Romania - Luxemburg 3-1/ Salvati de Mutu!

Romania a fost aproape de un dezastru total in confruntarea cu Luxemburg din preliminariile CE din 2012, fiind condusa cu 1-0, insa “dubla” lui Adrian Mutu a salvat tricolorii de la, probabil, cea mai mare umilinta din istoria echipei nationale. Oaspetii au deschis scorul in prima repriza, elevii antrenati de Razvan Lucescu intorcand rezultatul prin golurile lui Mutu si reusita lui Zicu.


Jocul modest al tricolorilor a continuat si in repriza secunda, elevii lui Razvan Lucescu nereusind sa puna prea mare pericol la poarta lui Joubert. Salvatorul nationalei a fost exilatul Adrian Mutu, care a marcat cel de-al doilea sau gol in acest meci, in minutul 68, printr-o lovitura de cap.

Cu avantaj pe tabela de marcaj, tricolorii au mai scapat de presiune, Zicu marcand primul sau gol la nationala si a indepartat definitiv emotiile privind castigătoarea. Marica, Muresan si Torje puteau marca si golul patru, insa rezultatul final a ramas 3-1.

"A fost un meci pe care ni l-am facut greu, am fost insa capabili sa intoarcem rezultatul. Nu suntem pe acelasi nivel cu nationala Luxemburgului. Norocul nostru a fost ca ma egalat rapid, la doar un minut. Suporterii pot sa strige ce vor, au platit biletul. Noi trebuie sa aratam ca meritam sa jucam la echipa nationala. Ma gandesc la recordul lui Hagi, dar important este sa joc bine. In Bosnia nici macar nu am atins mingea. In Bosnia nu am avut niciun sistem, doar ne-am aparat. Nu avem nimic de pierdut, chiar daca stai cu fundul in poarta, tot poti sa pierzi. Din respect pentru acest public, trebuie sa credem in calificare" - Adrian Mutu (hotnews)

"S-au facut cinci puncte, am depasit perioada in care am jucat meciurile foarte grele afara. Fiecare partida care va veni va fi ca o finala, primul este cel contra Bosniei. In momentul in care primesti goluri din faze fixe, nu poate fi vorba decat de o stare de presiune foarte mare, mai ales dupa meciul din Bosnia. Stiam ca vor fi agresivi, doar noi si Bosnia le-am marcat celor din Luxemburg trei goluri, Franta s-a chinuit foarte tare cu ei. Am facut o prima repriza modesta si o a doua foarte buna. Intrarea lui Torje a schimbat ritmul. Mutu este jucatorul de mare talent pe care il are fotbalul romanesc, stiam acest lucru. Si-a facut treaba, ne-a bagat din nou in joc, dar a fost si cu ajutorul celorlalti jucatori. Avem nevoie de el, iar comportamentul lui a fost foarte bun, de mare profesionalism" - Razvan Lucescu (hotnews)

Cu aceasta victorie, echipa Romaniei a acumulat 5 puncte si ramane pe pozitia a 5-a in grupa, la trei puncte de locul 2 care asigura prezenta la baraj.

Au evoluat echipele:


Romania:

Luxemburg:

Clasament








gsp.ro
Razvan Lucescu nu demisioneaza : "Nu plec, avem sanse bune la calificare"... Bosniacii nu au aprobat noul statut si risca sa fie suspendati de UEFA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x