Live acumFilm: Triplu X - Intoarcerea lui Xander Cage
Prime Time 20:30Raman cu tine

România - Muntenegru 26-27. Înfrângere dramatică pentru ”tricolore” la Campionatul Mondial. Am condus degeaba cu patru goluri

România a pierdut dramatic meciul cu Muntenegru de la Campionatul Mondial de Handbal, 26-27, și ratează șansa de a-și asigura încă de pe acum locul în grupele principale ale turneului final din Japonia.

România a pierdut meciul cu Muntenegru

România a condus la pauză, scor 12-11, și a fost, în repriza a doua, la un avans de patru goluri în fața Muntenegrului. Totuși, jocul lui Neagu și compania s-a prăbușit inexplicabil la jumătatea reprizei secunde, iar muntenegrencele au taxat fiecare eroare a fetelor lui Ryde.

FINAL DE MECI INCREDIBIL

În minutul 59, Mehmedovici lovește de două ori bara, la 26-25, dar România ratează șansa de a egala. Atacul următor este închis direct în portar de către Udriștoiu, iar Muntenegru ne pedepsește imediat, 27-25.

În ultimele secunde, când practic nu mai conta, România mai marchează o dată și scorul final e 27-26 pentru Muntenegru.

Cu 11 goluri marcate, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României. Naționala tării noastre se află pe poziția a treia din grupă și va juca meciul decisiv cu Ungaria, pe 6 decembrie, la ora 08:00.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro