Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

BREAKING NEWS! Simona Halep nu va juca pentru România la meciul de Fed Cup contra Canadei. Senzația anului 2017 îi ia locul în echipă

Inevitabilul s-a produs, iar Simona Halep, locul 2 WTA și finalista ultimului Grand Slam din circuit, nu va juca pentru România în meciul de Fed Cup contra Canadei, într-un duel programat pe 10 și 11 februarie la Cluj Napoca.

Deși apare pe lista oficială a jucătoarelor convocate, e deja sigur faptul că Simona Halep îşi va încuraja coechipierele din tribune la Cluj. Ea nu este încă refăcută după accidentarea de la Australian Open şi toate lumea o sfătuieşte să nu rişte, anunță doartenis.ro

În locul Simonei Halep, pe lista oficială va apărea Mihaela Buzărnescu, lucru confirmat chiar de ea într-un interviu pentru Adevărul: "Am fost chemată la Fed Cup, care va fi o experiență frumoasă. Mi-aș dori să joc măcar un meci, fie la simplu, fie la dublu pentru România".

Dacă Halep a fost locul 1 la finalul lui 2017, Buzărnescu a fost surpriză deosebită a circuitului WTA. Ajunsă aproape la 30 de ani, o vârstă la care multe sportive se gândesc la retragere, Mihaela Buzărnescu a izbutit un adevărat miracol în tenisul mondial! După ce a fost la un pas de a spune ”stop” activității sportive, din cauza accidentărilor, jucătoarea din România a crezut în minuni, a muncit și anul 2017 a răsplătit-o pe deplin.

Buzărnescu a început sezonul trecut pe locul 538 WTA, iar acum o găsim pe locul 43. A jucat 91 de meciuri și a câștigat 70, s-a calificat în prima finalp WTA din carieră și a ajuns în premieră pe tabloul principal al unui Slam (US Open). În 2018 a jucat o finală WTA la Auckland și a ajuns pe tabloul principal la Australian Open.

Anul Mihaelei Buzărnescu:
70 de victorii şi doar 21 de înfrângeri;
Salt de 482 de locuri în clasamentul WTA: de pe poziţia 538, până pe 56 WTA;
7 titluri câştigate: Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Barritz, Poitiers şi Toyota;
9 finale disputate;
A adunat 186.000 de dolari din premii.

România va întâlni Canada, la Cluj, în 10-11 februarie, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup. Învingătoarea va juca în barajul de calificare în Grupa Mondială 1. Federația a anunțat până acum că România va fi reprezentată de Irina Begu, Sorana Cîrstea și Raluca Olaru.

Recomandari