Antena Căutare

Cine este Thierry Van Cleemput. De ce Simona Halep nu mai vrea să lucreze cu el

Cine este Thieryy Van Clemput. De ce Simona Halep nu mai vrea să lucreze cu el. Află din articolul a1.ro, cine este Thieryy Van Clemput și de ce Simona Halep nu mai vrea să lucreze pe terenul de tenis cu el

Cine este Thierry Van Cleemput. De ce Simona Halep nu mai vrea să lucreze cu el
Simona Halep | hepta.ro

Cine este Thieryy Van Clemput. De ce Simona Halep nu mai vrea să lucreze cu el. Află din articolul a1.ro, cine este Thieryy Van Clemput și de ce Simona Halep nu mai vrea să lucreze pe terenul de tenis cu el

În urma turneului de la Doha, Simona Halep a decis că nu va mai colabora cu Thierry Van Cleemput. Jucătoarea româncă a anunțat că renunță la colaborarea cu antrenorul ei Thierry Van Cleemput declarând "Am încercat pentru o perioadă şi s-a încheiat. Am decis să punem stop din moment ce nu ne potrivim. Este o persoană bună, un om foarte amabil, dar pe terenul de tenis nu există chimie între noi. Rămânem prieteni, e un om foarte bun".

Thierry Van Cleemput și Simona Halep au început colaborarea când s-au întâlnit pentru prima dată la Melbourne, în timpul turneului Australian Open. Fostul antrenor, Darren Cahill, i-a sugerat româncei să meargă pe mâna lui Thierry Van Cleemput, belgianul apărând în premieră la un meci al Simonei încă de la Australian Open, la partida din optimi cu Serena Williams. Belgianul Thierry Van Cleemput a venit în București, participând la antrenamentul Simonei Halep. Primul turneu oficial la care a antrenorul a fost în loja jucătoarei românce a fost Qatar Total Open.

Cine este Thierry van Cleemput

Thierry van Cleemput este un antrenor belgian în vârstă de 50 de ani. Și-a început cariera de antrenor în 1993 atunci când avea doar 25 de ani. Ultima oară l-a antrenat pe David Goffin, alături de care a petrecut 5 ani. Simona Halep este prima jucătoare din circuitul WTA pe care belgianul o antrenează. De-a lungul timpului, la nivel de profesioniști, a antrenat numai băieți.

Van Cleemput planuieste acum sa revina in Belgia si sa se ocupe de pregatirea tinerilor jucatori de tenis. "Voi face un pas in spate, ceea ce nu s-a intamplat dupa despartirea de Goffin pentru ca circumstantele erau altele. Voi fi putin mai calm. Voi sta pe marginea terenului si ma voi uita la fiul meu jucand fotbal. Vreau sa am grija de familia mea. Probabil ca ma voi intoarce in Mons pentru a pregati tineri daca va fi nevoie de mine." a declarat fostul antrenor al Simonei Halep.

De asemenea, Simona Halep spune că nu se grăbește să găsească un alt antrenor.

"Pot spune că nu caut un antrenor în momentul de faţă. Am echipa mea, am nevoie de puţin timp. Am spus la începutul anului că am nevoie de un tehnician. Încă am, simt nevoia aceasta, dar în acelaşi timp simt că am nevoie de puţină libertate. Vreau să pun în aplicare ce am învăţat de la Darren în aceşti ani.

Mă simt mult mai relaxată și liniștită, iar prioritățile s-au schimbat puțin. Sunt mult mai responsabilă și încerc să-mi rezolv singură problemele de pe teren și din afara lui.

Nu cred că e un motiv de panică faptul că nu am antrenor. La început, am fost îngrijorată puțin. Nu am mai avut acel sentiment în ultimii patru ani, întotdeauna aveam pe cineva care să mă încurajeze la fiecare pas. Acum sunt puțin singură.

Sunt foarte fericită de modul în care joc, de cum mă simt pe teren și în afara acestuia. Sunt relaxată și iau turneele ca pe o plăcere, nu există presiune. E foarte bine și nu simt nicio greutate pe umerii mei acum” a declarant numărul 3 WTA.

Thierry Van Cleemput a declarat pentru site-ul radioteleviziunii belgiene (RTBF): ''Ţin să spun că totul s-a desfăşurat bine la Doha, iar ea e o mare campioană şi o fată de treabă. A făcut un turneu bun. Dar nu mi se potriveşte deloc. Nu sunt capabil să o ajut. Doream o perioadă de încercare, de antrenamente la Bucureşti, şi o perioadă de încercare la turnee, înainte de a devenit oficial antrenorul său. Lucrurile au fost bune la turneu, dar, cum am mai spus, nu pot să o ajut şi nu mă tem să spun acest lucru. Nu-i pot oferi lucruri pe care nu le cunosc sau pe care nu ştiu să le fac. Ea face totul când e pe teren. Dacă joacă rău, nu e vina mea. Dacă joacă bine, nu e meritul meu. Nu am abilitatea de a putea cu adevărat să mă implic, nu am armele. Când am văzut asta, ne-am întrebat la ce serveşte (colaborarea, n. red.). Nu vreau să fiu alături de Simona Halep doar pentru a primi un salariu. Vreau să fiu alături de ea ca să îmi fac meseria de formator, pentru că pot propune soluţii. Iar aici nu am simţit asta, nici unul, nici altul. Şi ne-am spus că trebuie să continuăm colaborarea, pentru că ar fi o eroare, şi nu ar fi bine nici pentru ea, nici pentru mine''.

Săptămâna viitoare, Simona Halep va evolua la turneul de categorie “Premier 5”, la Dubai. În acest turneu, jucătoarea româncă va intra direct în turul al doilea cu învingătoarea din meciul Vera Lapko (Belarus) vs Eugenie Bouchard (Canada).

Sursă foto: hepta.ro

Simona Halep a pierdut finala de la Doha. Românca rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA... Eugenie Bouchard, cea cu care Simona Halep se luptă la Dubai: ”I-ați văzut picioarele Simonei?”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x