Antena Căutare

Halep - Stephens, finala Roland Garros! Martina Navratilova, câștigătoare a 18 Grand Slam-uri, îi dă sfaturi Simonei înainte de finală

Simona Halep - Sloane Stephens, finala surpriză din 2018 de la Roland Garros, stârnește deja reacții în lumea sportului alb. Martina Navratilova, legenda tenisului mondial, a publicat pe site-ul WTA un editorial în care explică greșelile Simonei din finala Roland Garros 2017 cu Ospatenko și îi dă sfaturi pentru meciul cu Stephens.

Navratilova crede că Simona Halep va trebui să-și schimbe total tactica de anul trecut, din meciul cu Jelena Ostapenko, atunci când a practicat un joc de așteptare, și să facă un pas înainte. Să-și asume anumite riscuri.

”Dacă Halep vrea să-și depășească ultimele performanțe și să câștige primul ei Grand Slam, trebuie să iasă din zona de confort și să-și joace la maxim șansele. În opinia mea, greșeala pe care Halep a făcut-o în finala de anul trecut împotriva Jelenei Ostapenko a fost că a jucat prea defensiv, că a jucat să nu piardă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dar campionii învață din greșelile lor, așa că nu cred că va face aceeași greșeală de două ori în aceeași situație, de aceea mă aștept să se joace agresiv împotriva lui Stephens. Halep ştie că trebuie să joace ofensiv. Nu poate juca să nu piardă, trebuie să joace la victorie. Cred că aceasta este lecţia pe care a învăţat-o anul trecut. Chiar dacă nu vrea să o facă, se va convinge că trebuie să o facă'', a scris Navratilova în editorialul său pentru site-ul WTA.

Despre finala Simona Halep - Sloane Stephens, Navratilova crede că va fi un meci spectaculos și echilibrat, în care se întâlnesc două jucătoare cu stiluri similare de joc. Legenda tenisului mondial nu vede cum meciul ar putea să se termine în două seturi.

”Prevăd o bătălie de zile mari. Aș fi surprinsă să văd un meci de două seturi, întrucât ambele jucătoare au stiluri similare, deși Stephens este mai puternică. Ambele lovesc pe contră, în cea mai mare parte a timpului. E interesant - ambele finaliste preferă să joace de pe fund, dar ambele trebuie să avanseze, să iasă din zona de confort şi să fie mai active decât îşi doresc. Ambele se apără foarte bine şi va fi greu pentru ele să reuşească lovituri direct câştigătoare. Şi niciuna nu vrea să vină la fileu, din acest motiv va fi greu să găsească deschiderile.

Martina Navratilova crede că un nou eșec al Simonei Halep va face ca misiunea ei din viitor către un Grand Slam să fie și mai dificilă.

”Dacă Halep ar pierde a 4-a finală de Grand Slam, acest lucru ar îngreuna serios drumul ei către un titlu major. Va urma Wimbledonul, unde ar avea șansa de a se răzbuna, însă iarba nu este deloc suprafața ei favorită. Zgura franceză este o șansă mai bună pentru Halep să își realizeze visul.”

Martina Navratilova este considerată una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din toate timpurile. Născută la Praga, dar emigrată în SUA, Navratilova a câștigat 167 de titluri WTA în carieră, dintre care 18 de Grand Slam.

Simona Halep - Sloane Stephens, finala Roland Garros! Îngrijorător: ce spune statistica despre finalele lui Stephens din... ISTORIE LA PARIS! Simona Halep o învinge pe Sloane Stephens și este noua campioană de la Roland Garros 2018!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x