Antena Căutare

Simona Halep, interviu de colecție înainte de debutul la Indian Wells: ”Vreau să rămân o luptătoare! Vreau să fiu furioasă pe teren!”

Simona Halep, numărul 1 WTA, va reveni în circuitul WTA, la trei săptămâni de la abandonul survenit în semifinalele turneului de la Doha. Întoarcerea pe teren se va produce în turul secund al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, pe care l-a câștigat în 2015.

După pauza îndelungată luată odată cu finalul meciului jucat la Doha cu Catherine Cartan Bellis, Simona Halep nu a mai lovit deloc mingea. Abia în urmă cu o săptămână, la Las Vegas, Halep și antrenorul său, Darren Cahill, au schimbat primele mingi. Liderul mondial recunoaște că încă nu este 100% din punct de vedere sportiv, însă e optimistă că recuperarea fizică o va ajuta să revină la forma de la Australian Open, acolo unde a jucat finala.

Într-un interviu acordat celor de la WTA, Simona Halep vorbește despre planurile sale din acest an, despre presiunea de a fi locul 1 mondial, dar și despre comportamentul său din timpul partidelor.

Simona Halep, despre eventualele pauze pe care le va mai lua în acest sezon:
”Dacă voi repeta rezultatul de la Melbourne, cu siguranță că îmi voi lua o pauză, Momentan, după o lungă perioadă de inactivitate vreau să îmi recapăt ritmul obișnuit. Nefiind obișnuit cu efortul, corpul meu încă resimte dureri în momentul când lovesc mingea, astfel că sunt necesare zile bune pentru a-mi reveni 100%. Așadar, nu pot spune când îmi voi mai lua o pauză. Depinde de rezultate”.

Simona Halep, despre presiunea de a juca din postura de lider mondial:
”Nu simt presiunea locului 1 WTA și nu am simțit-o niciodată de când am ajuns pe această poziție. Mă bucur că sunt în fruntea ierarhiei. Normal, așteptările de la mine sunt altele acum, însă eu joc în ritmul meu normal. De asemenea, când am ajuns la Indian Wells acum câteva zile, am fost puțin supărată, pentru că nu am simțit mingea așa cum trebuie. Darren Cahill mi-a spus însă că e normal să se întâmple asta, dat fiind faptul că nu am mai evoluat de 3 săptămâni. Mă gândesc doar să îmi perfecționez jocul și să mă antrenez cât mai bine pentru Grand Slam-uri”.

Ce a învățat Halep după ce a ajuns lider WTA:
”Am învățat că sunt capabilă să fac lucruri mărețe. A fost unul dintre visele mele urcarea pe locul 1 WTA, însă niciodată nu am crezut 100% că pot realiza această performanță. După ce am ajuns pe locul 1 a fost ca o descătușare pentru mine. Din această postură sunt mai puternică și simt că pot face lucruri mărețe. Pot obține orice rezultat!”.

Simona Halep, despre tendința ei către perfecțiune:
”Urmăresc mereu să ating perfecțiunea, deși știu că acest lucru este imposibil. Pentru a-mi opri unele porniri, am lucrat cu un specialist în domeniul psihologiei pentru a mă ajuta să fiu mai înțelegătoare cu mine uneori. Nu poți da tot timpul 100%.
Cât despre dorința mea de a lupta în teren, nu vrea să mă calmez. Vreau să rămân o luptătoare! Vreau să fiu furioasă pe teren pentru că asta mă ajută. Nu mai arunc cu racheta, ceea ce este un lucru pozitiv. Vreau doar să fiu mai calmă cu propria persoană în momentele când ratez unele mingi. Să gândesc pozitiv, să uit unele puncte mai slabe și să privesc spre următoarea minge”.

Simona Halep își începe campania de la Indian Wells vineri seară, la o oră pe care organizatorii încă nu au anunțat-o. Locul 1 WTA o va întâlni pe cea mai slab clasată dintre surorile Pliskova, Krysina, în turul secund.

Halep a întâlnit-o pe Kristyna Pliskova o singură dată până acum, în 2017, în primul tur al turneului de la Madrid. Atunci, sportiva din România a câștigat cu 6-1, 6-2, în 57 de minute. A fost de bun augur, pentru că Halep avea să câștige competiția (după o finală contra Kristinei Mladenovic, scor 7-5 6-7(5) 6-2.

Indian Wells 2018: Simona Halep joacă împotriva unei adversare ”uriașe”. Irina Begu, cadou superb de 8 martie! Un nume g... Indian Wells 2018: 5 români eliminați în ziua a 2-a a turneului american! Simona Halep a aflat ora meciului cu Pliskova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x