Antena Căutare

Simona Halep, planuri mari pentru finalul sezonului: Să termine pe primul loc şi să revină la forma de la Wimbledon

Simona Halep şi-a stabilit obiective mari pentru ultima parte a acestui sezon. Victoria obţinută în faţa americancei Nicole Gibbs în primul tur al US Open îi oferă mare încredere fostului lider WTA, chiar dacă a fost obţinută în trei seturi. Halep vrea să termine anul pe primul loc mondial şi să ajungă la forma avută la turneul de la Wimbledon, pe care l-a câştigat în iulie.

Simona Halep şi-a stabilit obiective mari pentru ultima parte a acestui sezon. Victoria obţinută în faţa americancei Nicole Gibbs în primul tur al US Open îi oferă mare încredere fostului lider WTA, chiar dacă a fost obţinută în trei seturi. Halep vrea să termine anul pe primul loc mondial şi să ajungă la forma avută la turneul de la Wimbledon, pe care l-a câştigat în iulie.

"Mă simt mai uşoară acum, mult mai bine că am putut câştiga un meci în sfârşit la acest turneu, nu mă simt extraordinar la începutul turneului, dar de fiecare dată când am jucat meciuri grele la început am ajuns în sferturi, în semifinale, aşa că sunt încrezătoare, simt că jocul meu este acolo, mă mişc bine, am nevoie doar de un pic de încredere psihică şi acum încerc să o obţin. Partea bună este că eu cred că pot să ating acel nivel (n.r. - de la Wimbeldon), dacă voi continua să muncesc în fiecare zi din greu sunt în stare să o fac din nou, asta mă motivează, am încă foame de rezultate, de titluri. Sunt sigură că meci după meci, turneu după turneu pot să revin la forma de atunci, probabil la acest turneu sau la următorul, nu ştii niciodată, doar trebuie să crezi şi mergi înainte. Nu ai nimic de pierdut acum, în poziţia mea, am făcut tot ce mi-am dorit, să câştig Wimbledonul a fost un plus, sunt destul de relaxată, dar încă am aşteptări de la mine, aşa că încerc să devin mai bună zi de zi. Trebuie să muncesc pentru asta, nu am o cheie specială, am muncit pentru sezonul de iarbă, la Eastbourne, la începutul turneului de la Wimbledon, am muncit din greu la antrenamente şi sunt încă aici, chiar dacă nu am jucat grozav la Toronto şi la Cincinnati, am continuat să muncesc şi acum joc mai bine decât în acele săptămâni. Sau vom vedea. Dacă sunt sănătătoasă, voi încerca sută la sută să termin numărul 1, am încă şanse, o să muncesc pentru asta şi am încredere că am o mare şansă. Voi lupta", a declarat Halep, la conferinţa de presă organziată după meciul cu Gibbs.

Roâmnca a explicat că s-a aflat sub presiune la meciul de marţi, după ce nu reuşise să treacă de primul al US Open la ultimele două ediţii.

"Presiunea a fost complicată astăzi. Să câştigi un meci în trei ani este destul de dificil, dar e bine că am putut trece peste asta. Am fost stresată înainte de meci şi am jucat pe acest teren pe care am pierdut anul trecut, nu a fost uşor, dar sunt fericită că în final am putut să joc mai bine decât înainte, mai exact decât primele două seturi. Deşi primul set a fost destul de bun. Ei îi place ritmul, i-a plăcut să returneze mingile mele, azi am lovit destul de tare, am fost agresivă, dar în final a trebuit să schimb un pic asta şi să joc un pic mai înalt, am deschis mai bine terenul şi am servit mai bine. Tactica a fost mai bună în final, de aceea am fost în stare să câştig. Ea a fost într-o formă bună, s-a mişcat extraordinar, a dat tare înapoi mingea şi a fost greu să mă descurc în acele momente, dar în final am reuşit să câştig şi asta este tot ce am în cap acum. Să trec mai departe în turneu e bine. A fost un pic obosită în final, aşa că am ştiut că probabil o să-i fie mai greu să menţină ritmul foarte ridicat, iar ritmul a fost foarte ridicat în primul set şi în cel de-al doilea. În decisiv a fost un pic mai bine pentru mine. Este greu să nu joci (n.r. - Gibbs a făcut o pauză pentru tratarea unui cancer la glandele salivare), nu am concurat nici eu două săptămâni, am simţit că e dificil când am revenit şi o înţeleg, a făcut un mare efort azi. Cred că nivelul jucătoarelor este echilibrat, ficare poate câştiga orice turneu, chiar şi pe cele de grand slam, de aceea avem câştigătoare diferite. Acum nu ştii ce o să se întâmple în turneu şi fiecare meci este dificil, nu contează turul, este acelaşi nivel. Este bine pentru toată lumea, este o şansă pentru fiecare şi trebuie să o fructificăm, de aceea lucrăm din greu în fiecare zi. Am muncit la serviciu, mai ales tehnic, am făcut unele schimbări în plan tactic, încerc joc mai mult cu prima, pentru că a doua este foarte <atacabilă> de adversare, le place să lovească tare la retur. A trebuit să-mi pun în minte să joc mai mult cu primul serviciu, ceea ce am făcut şi am îmbunătăţit mult în acea direcţie, este adevărat. Azi nu a fost extraordinar, dar am avut asta în cap şi am încercat să fac aşa, e mult mai bine", a afirmat Halep.

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după trei ani şi după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Halep va juca în manşa a doua cu o jucătoare venită din calificări, tot o americancă, Taylor Townsend, locul 116 WTA.

Sursa : news.ro

Simona Halep: Nu am simţit că joc împotriva unei americance astăzi... „Eroina noastră”! Simona Halep, momente emoționante pe străzile din New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x