Stadionul ”Farul” din Constanța, fost ”Gheorghe Hagi”, locul în care Goian înscria cu Olanda în 2007 și ne ducea la Euro, a ajuns o ruină. Imagini apocaliptice cu fosta casă a naționalei

Pe 13 octombrie 2007, într-o zi teribilă din punct de vedere meteorologic, pe o ploaie rece de toamnă, naționala României întâlnea, la Constanța, pe stadionul Farul, puternica reprezentativă a Olandei. Era meciul care ne putea duce la Euro 2008. Și ne-a dus. În ciuda frigului și a ploii, 13.000 de oameni au fost alături de echipa naţională și s-au bucurat în final de o calificare memorabilă.

Când mai erau 20 de minute de joc, ”tricolorii” au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral stânga. A centrat Chivu şi Codrea, la 1,72 m cel mai mic jucător de pe teren, a reluat cu capul. Stekelenburg a respins greu, dar aflat pe fază, Goian a reluat în plasă. Reluările TVR aveau să arate că Goe se afla în ofsaid, dar nimeni n-a protestat pe moment. Acela avea să fie golul victoriei și a calificării la Euro 2008!

Acel loc, stadionul ”Farul” din Constanța, fost ”Gheorghe Hagi” pe vremea când ”Regele” se împăca cu oficialitățile locale, a ajuns astăzi o ruină. E greu de crezut, dar casa naționalei în mandatul lui Victor Pițurcă de dinainte de Euro 2008 este acum adăpost pentru oameni ai străzii.

Stadionul ”Farul” din zilele noastre arată ca după război. După ce echipa Farul Constanța a dispărut din fenomen, stadionul este un adevărat focar de infecție. Ca orice lucru românesc aflat în paragină, nimeni nu își asumă vreo responsabilitate pentru această ”crimă administrativă.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri