Antena Căutare

Start in forta: Prima victorie BMW Z4 GT3 in noul sezon de anduranta

Locurile 1 si 3, in prima etapa a Campionatului de Anduranta VLN pentru BMW Z4 GT3. Sezonul 2013 a debutat in forta pentru BMW Team Schubert, dupa ce echipa, formata din reputatii piloti Dirk Müller (Germania), Jörg Müller (Germania) si Augusto Farfus (Brazilia), a castigat a 38-a editie a Cursei DMV de 4 ore de pe Nürburgring-Nordschleife, trecand in contul BMW cea de-a 34-a victorie in clasamentul general al unei etape a Campionatului de Anduranta VLN. De asemenea, BMW-ul Z4 GT3 condus de Claudia Hürtgen (Germania), Jens Klingmann (Germania) si Martin Tomczyk (Germania) a incheiat si el pe podium, ocupand locul al 3-lea.

Dupa 4 ore si 27 de tururi, Dirk Müller a fost cel care a avut onoarea de trece linia de sosire, cu un avans de 15 secunde fata de modelul Porsche al Timbuli Racing. Iar cea de-a doua masina aliniata de BMW Team Schubert, cu Klingmann in cockpit, a fost la doar 0,6 secunde de locul secund.

"A fost un mod foarte frumos de a incepe anul. M-am bucurat de fiecare tur parcurs cu BMW Z4 GT3", a declarat Dirk Müller dupa obtinerea victoriei. Farfus a completat: "Sa revin pe Nordschleife la doi ani dupa victoria pe care am reusit-o in cursa de 24 de ore si sa castig din nou... Asa ceva este minunat. BMW Z4 GT3 este o masina fantastica".

"Locurile intai si al treilea - este dificil sa obtii mai mult la inceputul unui sezon in VLN", a spus si Tomczyk, care, asemenea lui Farfus, a venit la cursa de la Nürburgring direct de la sesiunea de teste dinaintea stagiunii DTM 2013. "Suntem foarte multumiti, iar masina a fost extrem de competitiva. Am savurat aceasta participare." Hürtgen s-a aratat usor surprinsa de rezultatul excelent obtinut de BMW Team Schubert: "Nu ne-am fi asteptat la asa ceva chiar la inceputul sezonului. A fost un start perfect", a adaugat acesta.

BMW are o lunga traditie in cursele de anduranta pe Nürburgring. In prima cursa din noul sezon VLN au fost peste 200 de masini la start, iar aproape un sfert dintre participanti au utilizat diferite modele BMW, in timp ce in ultimele 10 sezoane, campionatul VLN a fost castigat de 7 ori de modele BMW.

VIDEO! Ratarea Zilei vine din Ungaria: El te invata cum sa ratezi dintr-un metru... Paul Dicu, maratonistul care a fugit 250 de kilometri prin desert! In Maroc, fara apa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x