Stephen Hawking, geniul care a sfidat știința, a iubit și sportul în cursul vieții sale. Ce sport a practicat în anii în care a studiat la Oxford

Stephen Hawking, renumitul astrofizician englez, a decedat astăzi, la vârsta de 76 de ani, a anunțat miercuri dimineață un purtător de cuvânt al familiei. Hawking a fost cel mai mare savant contemporan. Puțini știu însă că britanicul nu a iubit numai știința, ci și sportul.

Stephen Hawking, profesor la Universitatea din Cambridge, a fost diagnosticat cu o maladie incurabilă la vârsta de 21 de ani şi comunica cu ajutorul unui muşchi facial conectat la un senzor şi la un sistem vocal computerizat. Înainte ca boala să pună stăpânire pe corpul său, Stephen s-a bucurat de sport.

Stephen Hawking a fost înscris în echipa de canotaj a Universității Oxford. A devenit cârmaciul celebrei echipe de canotaj a Universităţii din Cambridge. Ulterior, a fost însă nevoit să se lase de sport, boala neuro-motorie afectându-l tot mai mult.

Într-un articol publicat pe site-ul Science.com, biograful Kristine Larsen scrie că, prin coopatarea sa în echipa de canotaj la Oxford, Stephen Hawking a fost ajutat să se deschidă și să interacționeze mai mult cu colegii săi.

Stephen Hawking avea rolul de cârmaci. Datorită importanței acestui sport în cadrul universității a devenit foarte popular. Mai târziu, avea să declare: ”M-am înscris în echipa de canotaj pentru că mă plictiseam să studiez fizica”.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri