Antena Căutare

Terbea urma sa devina oficial finantator la FCM Targu-Mures

Autoritatile locale, principalul sponsor al echipei muresene, pregateau terenul pentru ca omul de afaceri sa preia fraiele formatiei antrenate de Sabau.

Afisele sunt pretutindeni in centrul Targu-Muresului, cu echipa locala de nuanta portocalie. Aproape ca obosesc privirea, anuntand din orice colt al orasului confruntarea din weekend, cu trupa lui Grigoras.

Numele lui Sorin Terbea, rostit pana acum doar in cercurile puterii si influentelor locale, a ajuns subiect de dezbatere cotidiana, in statiile de autobuz, in cafenele sau la chioscurile de ziare, unde fiecare cauta ultimele detalii despre ultima descindere a DNA in fotbalul romanesc. Dintr-o echipa marunta, finantata din orgoliul unui primar si promisiunile facute in precedenta campanie electorala, FCM a ajuns vedeta Ligii 1, datorita lui Terbea.

Tiparul baronului local

"Mosule, vino la mine, la o cafea, te astept la hotel!", suna in telefon formula de camaraderie a lui Terbea. Omul care nu detine nimic pe numele sau, dar controleaza cele mai mari afaceri incheiate cu vreo autoritate locala. "Mosul", cu mustata si par carunt, stapaneste salubritatea din urbe si doua hoteluri. Unul din ele, "President", e intins pe cateva hectare bune apartinand unei foste fabrici de manusi din piele, scoasa la privatizare de catre fostul prefect, Dorin Florea, ajuns intre timp primar.

Un personaj deschis, tipul de ardelean dintr-o bucata, care nu se ascunde de nimic. Si care nu se fereste sa-si etaleze bunastarea, chiar printr-un elicopter cu care face dese plimbari de agrement. Inclusiv inaintea meciurilor din Liga 1, ca sa admire stadionul si echipa al carei proprietar urma sa devina!

Personaj de incredere, viitor finantator

FCM a fost ambitia de campanie a primarului Dorin Florea, care a imbracat tricoul portocaliu pentru sefia orasului. In 2008, clubul a cumparat un loc de la Sinnicolau, a stat un an in liga secunda, apoi a ajuns in Liga 1. Evident, cu girul FRF, care era darnica cu licentele si derogarile. Pentru ca Florea nu e suporter, preferand mai des calatoriile la Viena, i-a pasat mingea lui Claudiu Maior, consilier de incredere, personaj descurcaret, uns si viceprimar.

Primarul nu si-a uitat prietenii din campanie si i-a oferit un parteneriat generos lui Terbea in 2009, la echipa de futsal City US, pregatindu-l pentru liga mare. Intr-un singur an, ambitia si relatiile omului de afaceri l-au propulsat in Comitetul Executiv al FRF. "Doi ani sustinem clubul, asa cum am promis in campanie, apoi el va deveni privat", explica "managerul" Maior presei locale in 2010. Primarul Florea gasise deja partenerul cu ambitie, care sa sustina financiar echipa si care sa nu-si abandoneze culorile portocaliu-albastre, motor in viitoarea campanie. Ati ghicit, personajul se numea Sorin Terbea.

Hagi Tudose in afaceri, darnic in fotbal

La Tg. Mures, resedinta lui Terbea e construita dupa chipul afacerilor imense pe care le desfasoara cu statul. Stalpi de marimea unor columne romane inconjoara domeniul de aproape 2 hectare, pe care e construita o somptuoasa vila roz. Trei caini de piatra troneaza la intrarea principala, in ton cu linistea din jur. Domeniul e la cateva minute de mers din centru cu masina, spre platoul Cornesti, zona rezidentiala de lux a orasului.

Agitatie e doar la Salubriserv, unde angajatii de la poarta noteaza orice miscare din jurul firmei. Inclusiv numerele masinilor care opresc! La "President", cartierul general al lui Terbea, hotelul e populat de membrii UEFA si echipele care participa la Main Round Group 5 din Liga Campionilor la futsal. "Daca l-ati fi cunoscut, ati fi stiut ca era un megazgircit! Nu stiu cum i-ar fi putut da el, din banii lui, 19.000 de euro lui Avram. Era in stare sa-si taxeze si mama la hotel!", suna apararea graita de cunoscuti.

"E influent, dar prietenos. In afaceri, e nemilos. A dat multe tepe, inclusiv unui afacerist din Bistrita care i-a pus termopane la tot hotelul si pe care apoi nu l-a mai platit. S-a sinucis cand a aflat ca a fost escrocat!" e partea mai putin placuta a lui Terbea. In 1993, prima societate de transport rutier cu marfuri pe care a detinut-o s-a numit Teposa International.

ALTE AMANUNTE DESPRE TERBEA

- a fondat firma de transport rutier Georgia Group Spedition, care a avut legaturi stranse cu Miron Mitrea si Ministerul Transporturilor. In 2008, dupa izbucnirea crizei, a renuntat sa mai plateasca leasingul la tiruri, dand faliment
- in 1999, a fost gratiat de presedintele Emil Constantinescu pentru executarea restului de pedeapsa, prin decretul 331, dupa ce fusese condamnat la doi ani de inchisoare pentru inmatriculare falsa de masini
- a castigat in 2008 contractul de salubrizare din Tg. Mures, pentru 8 ani, cu drept de prelungire pe inca 4 ani, dupa ce a scazut din pretul initial 4 milioane de lei pe an. S-au inscris 19 firme, dar la licitatie a participat singur
- e casatorit cu Cristina Pora, fiica fostului sef al Securitatii din Salaj, originar din Mures.

60 la suta e procentul de actiuni detinut de Consiliul Local la FCM Targu-Mures, acesta alocand 1,5 milioane de euro pentru sezonul in curs

Forumul de pe site-ul oficial a fost inchis

Pentru a nu isca alte valuri de nemultumire printre suporteri, oficialii echipei au decis sa inchide forumul de discutii, care nu avea un moderator. In plus, fanii echipei au inceput sa-si exprime des nemultumirea ca presedintii asociatiilor de proprietari primesc 10 abonamente gratuite, in timp ce altii sunt nevoiti sa-si cumpere tichete de intrare.

Turneu UEFA la "President"

Ca o ironie, Terbea a fost ridicat de procurorii DNA inaintea organizarii cele mai importante competitii de la futsal, Main Round Group 5 din UEFA Futsal Cup, un soi de Liga Campionilor la fotbal in sala. Toti delegatii UEFA si echipele participante stau la hotelul lui Terbea, acest fapt fiind confirmat printr-un banner afisat la intrarea in hotel.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Basel, aproape sa dea lovitura pe Old Trafford. Vezi toate rezultatele si clasamentele din Liga Campionilor!... Sabau a demisionat de pe banca tehnica a lui FCM Targu Mures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x