Pentru curajoși, o rețetă inedită de tarantule tempura cu garnitură de orez prăjit și mazăre.
Ingrediente
- 500 g tarantule
- Boia afumată
- microplante
- foi de orez
- 450 g mazăre congelată
- 200 g orez fiert
- sos de soia
- ardei iuți
- roșii
- ghimbir proaspăt
- 3 ouă
- 200 g făină
- 200 g apă rece
- 1 linguriță praf de copt
- piper sau old spice
- 2 buc, lime
- 1 l ulei vegetal
- 2 tije (bastonase) lemongras
- 1 conservă de ananas, rondele
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu făina, apă rece, sare, piper,boia de ardei și se omogenizează bine, rezultând un aluat de tempura potrivit.
Se pune mult ulei la încins.
Tarantulele se trec prin tempura, apoi se prăjesc în baie de ulei și se scot pe prosoape absorbante.
Orezul fiert și mazărea se prăjesc în ulei aromat cu ghimbir răzuit.
Se adaugă și sos de soia și ardei iute tocat mărunt și piper.
Separat se face un sos cu zeamă de lime, zeamă de la compotul de ananas și sos de soia.
Preparatul cu orez se va servi pe foi de orez, alături de tarantule, sosul acrișor, cu decor de microplante.
Tocăniță din organe de porc cu mămăliguță... Cea mai delicioasă supă cremă de legume a toamnei! Chiar și cele mai nepricepute domnișoare se vor descurca de minune!...