Antena Căutare

Tibi Ușeriu s-a întors în România! A câștigat Ultramaratonul de la Cercul Polar, dar nu i-a fost deloc ușor! Motivul pentru care CINCI ZILE a ”stat” pe antibiotice

Tibi Ușeriu a reușit să câștige pentru a treia oară consecutiv cel mai dur ultramaraton din lume - 6633 Arctic Ultra, care în acest an a fost cu peste 50 de kilometri mai lung, iar noaptea trecută campionul s-a întors acasă, el fiind așteptat pe aeroport de sute de oameni, prieteni apropiați, familie sau pur și simplu admiratori. 

Campionul Tibi Ușeriu a aterizat, noaptea trecută, pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, iar la sosire a vorbit despre întreaga experiență.

„A fost destul de cald faţă de anul trecut, au fost temperaturi destul de bune, am avut în două nopţi minus 32 de grade, în rest au fost minus 15 grade, absolut anormal pentru zona respectivă şi pentru perioada respectivă, în martie”, a spus Uşeriu la sosirea pe aeroport.

De asemenea, el a vorbit și despre momentele dificile prin care a trecut, dezvăluind că a urmat cinci zile tratament cu antibiotice din cauza unor infecţii, dar acum este bine.

„Sunt doar foarte obosit, zbor de două zile, am schimbat trei avioane, nu am avut timp de recuperare”, a adăugat el.

Întrebat dacă se gândește să mai participe la acest maraton, Tibi a spus că cel mai probabil va renunța.

”O am deja de trei ori câştigată, la un moment dat nu va mai fi o competiţie extremă. Dacă temperaturile devin normale, nu va mai avea famec. Nu sunt un sportiv de performanţă, e o performanţă pe parte de sport de amatori. Psihicul mi l-am format în timp, trecutul mi l-a format”, a afirmat el.

Tibi Uşeriu a trecut primul linia de sosire în Cursa de la Cercul Polar, în noaptea de joi spre vineri, puţin după ora 01.00 (16:00 ora locală), după un parcurs de 618 km şi 173 de ore de efort supraomenesc. El a reușit pentru a treia oară să câştige cel mai dur ultramaraton din lume - 6633 Arctic Ultra-, care în 2018, la ediţia aniversară cu numărul 10, a fost cu peste 50 km mai lung.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2018. Ce subiecte au picat la Istorie și Matematică... 1917, primăvara exilului. Trei sferturi de țară, sub ocupație germană. Regina Maria: ,,Nu e tocmai frig, dar ninge abund...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x